Hava Durumu

Tarih İznik’te yükseliyor

Üç ayrı medeniyete başkentlik yapmış İznik, Roma Tiyatrosu ile dünya turizmine açılmayı hedefliyor. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Harput, restorasyonun tiyatroyla sınırlı kalmayacağının da müjdesini verdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2012 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2012 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tarih İznik’te yükseliyor

Vali Şahabettin Harput’un talimatı ve İl Özel İdaresince başlatılan çalışmalarla gün yüzüne çıkarılan İznik Antik Roma Tiyatrosu’nda sona yaklaşılıyor. Bursa’yı dünya turizmine açmanın en önemli unsurlarından birinin de İznik Antik Roma Tiyatrosu’nun gün yüzüne çıkarılması olacağını belirten Vali Harput, “Hıristiyan alemi için stratejik öneme sahip Roma Tiyatrosu başta olmak üzere ilçenin diğer tarihi eserleri Bursa’nın turizminin yeni yüzünü oluşturacaktır. Bu kültür mirasının 800 yıl aradan sonra gün yüzüne çıkarılması insanlık adına önemli bir gelişmedir. İznik’in etrafını çevreleyen surların da bu yıl onarımına başlamak istiyoruz. Ancak çıkan bazı kamulaştırma prosedürlerinin mahkemece neticelenmesini bekliyoruz.” dedi.


HEDEF 15 MİLYON TURİST

Öte yandan, antik tiyatroda İl Özel İdaresi’nce 400 bin lira ödenek sağlanmasıyla devam eden çalışmalardaki kazı ve temizleme işlemleri sırasında enteresan bulgulara da rastlanıyor. Tiyatronun içinde ve çevresinde gladyatörlerin kaldığı özel odalar ve sanatçıların kaldığı kulis odaları ortaya çıkarıldı. Çevre güvenliği alınarak büyük bir titizlikle çalışmaların sürdürüldüğünü belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, Buradaki çalışmanın bittiğinde, sadece İznik’e ilk etapta 200 bin turistin gelmesini umut ediyoruz. Asıl hedef yılda İstanbul’a gelen 15 milyon turistin önce İznik dolayısıyla da Bursa’ya bir kısmının gelmesini sağlamaktı” diye konuştu.


Ersel PEKER


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.