Hava Durumu

Tarihi kalesi turizme kazandırılacak

Tokat'ın Niksar ilçesinde bulunan ve 6,2 kilometrelik surları ile Diyarbakır'dan sonra Anadolu'nun ikinci büyük kalesi olma özelliği taşıyan tarihi Niksar Kalesi'nin harabe bölümleri etaplar halinde restore edilerek turizme kazandırılacak.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2021 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2021 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tarihi kalesi turizme kazandırılacak

Niksar ilçesinde bulunan ve 6,2 kilometrelik sur uzunluğu ile Diyarbakır'dan sonra Anadolu'nun en büyük ikinci kalesi durumundaki Niksar Kalesi yapılan restorasyon çalışmaları ile yeniden ayağa kaldırılıyor. İlçede Pers kökenli Pontus Krallığı zamanında yapıldığı ve o dönemki adının 'Kaberia' olduğu bilinen Niksar Kalesi, Roma Dönemi'nde eklenen yeni yapılarla bugüne kadar geldi. Şu anda sadece 3 kilometrelik bölümü görülebilen surların kalan kısmı da etaplar halinde yeniden inşa edilecek.

'ANADOLU'NUN TÜRKLEŞMESİ VE MÜSLÜMANLAŞMASINDA ÖNEMLİ'

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, kalenin Pontus krallığı döneminde inşa edildiğini ve bunun da milattan önce yaklaşık 300- 350'li yıllara tekamül ettiğini belirterek, "Pontus krallığı Roma, Bizans ve sonrasında da Melik Ahmet Danişmend Gazi'nin burayı fethiyle ve imarıyla ecdat burayı hem kale surlarını güçlendiriyor, kale içerisine 22'den fazla eser bırakıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.