Hava Durumu

Tarihi kentler birliği'nin büyük ödülü Bursa'ya

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 'Tarihi Kentler Birliği (TKB) 2011 Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda, Merinos Tekstil Sanayi Müzesi projesiyle Tarihi Kentler Birliği'nin en büyük ödülü olan 'Prof. Dr. Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü'nü aldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2012 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2012 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tarihi kentler birliği'nin büyük ödülü Bursa'ya

Antalya’da ‘Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı’ kapsamında düzenlenen 'Tarihi Kentler Birliği (TKB) 2011 Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda ödüller sahibin buldu. 'Merinos Tekstil Sanayi Müzesi'nin hizmete açarak TKB’nin en büyük ödülü olan ‘Prof. Dr. Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü'ne layık görülen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ödülünü Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın elinden aldı. Ödülden duyduğu memnuniyeti dile getiren Altepe, “Bu program ve ödülle birlikte, moral ile motivasyonumuz bir kat daha arttı. Başta TKB olmak üzere ÇEKÜL Vakfı'na ve ödülde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise bakanlık olarak tarihi ve kültürel mirası koruma ve kullanma konularına önem veren şehirlere imkanlar dahilinde destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Tarihi Kentler Birliği'nin 10 yıldır sürdürdüğü çalışmaların önemine işaret eden Bakan Günay, “Biz geçmişimizi tahrip etmişiz, şimdi sahip çıkmaya çalışıyoruz. Keşke bu çalışmalar 10 yıl önce değil de 50 yıl önce başlamış olsaydı. O zaman Türkiye tarihini ve kültürünü koruma ve kullanmada bugün çok farklı bir noktada olurdu” diye konuştu.
Bursa ve Gaziantep Büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere tarihi ve kültürel mirası koruma ve kullanma çalışmaları yapan yerel yönetimlerin hareketini suya atılan bir taşın oluşturduğu halkalara benzeten, bu hareketin diğer tarihi kentlere de yansımasını isteyen Bakan Günay, popülist politikalar uygulayan yerel yönetimlere TKB'nin izin vermemesi gerektiği söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.