Hava Durumu

Tarım alanlarına fabrika kurulmasına tepki

Türkiye'de tarım alanlarının insanlık tarihinden de eski olduğunu vurgulayan sanayiciler bazı tarım alanlarına fabrika kurulmasına tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2012 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2012 11:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tarım alanlarına fabrika kurulmasına tepki

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi (BTSO OSB) üyeleri iftar yemeğinde bir araya geldi. Programda konuşan OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdemir, "Tarım arazileri insanlık tarihinden de eski. Bu varlıkları sonraki nesillere sağlıklı aktarmamız lazım, OSB'lerin kurulması için birçok kuruluştan onay alınması gerek. Bunun yanında arazilerle ilgili olarak toprağın kalitesi, meteorolojik durumu, yer altı su yapısı, hava şartları gibi çeşitli faktörlerin ele alınması gerek. Daha sonra araziler sanayiye tahsis ediliyor. Türkiye'nin ciddi problemlerinden birisinin yatırım yeri sıkıntısıdır. Buna rağmen maalesef çay boyu, su boyu, yol boyuna sanayi tesisi kuruluyor. Tarım arazileri insanlık tarihinden de eski. Bu varlıkları sonraki nesillere sağlıklı aktarmamız lazım. Tarım arazilerini, verimli toprakları korumamız lazım. Allah bu toprakları bize emanet etmiş. Yol boyu, çay boyuna çevreyi kirletmeye müsaade etmemiz lazım" diye konuştu.

Programda konuşan OSBÜK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlhan Parseker ise Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisine girme hedefinin bulunduğuna işaret ederek, orta ve ileri teknolojik üretim ile Avrasya'nın üretim merkezi hedefi konulması ile bunun sağlanabileceğini kaydetti. Türkiye'nin 2023 hedeflerinin gerçekleşmesi için OSB'lerin önünün açılması gerektiğini vurgulayan Parseker, "Elbirliği ile OSB'lere fayda sağlamanın yollarını aramalıyız" dedi.
 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.