Hava Durumu

TBMM Başkanvekili Bilgiç: Günümüzde kütüphanelerin hayati bir rolü bulunmaktadır

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, "Toplumsal yaşamın hızla dönüştüğü, alışkanlıkların, tutumların, değerlerin ve yaşama biçiminin hızla değiştiği günümüz dünyasında kütüphanelerin, toplumların kültür ve tarih bilincinin muhafazasında hayati bir rolü bulunmaktadır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2021 18:55
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2021 18:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TBMM Başkanvekili Bilgiç: Günümüzde kütüphanelerin hayati bir rolü bulunmaktadır

Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, TBMM'nin Açılışının 100'üncü yılında 'Belgelerle TBMM Kütüphane ve Arşiv Sergisi'nin açılışını yaptı. Açılışta konuşan Bilgiç, 1964'te kutlanmaya başlanan Kütüphane Haftası'nın, bu yıl 57'nci yıl dönümünü kutladıklarını hatırlatarak, kütüphanelerin kent kültürlerinin bir parçası olduğunu söyledi. Kütüphanelerin, bilginin sistematik ve düzenli şekilde bireylere, topluma ve gelecek nesillere aktarılmasına hizmet etmesi bakımından medeniyetlerin kurucu ve taşıyıcı unsuru olarak işlev gördüğünü kaydeden Bilgiç, "Toplumsal yaşamın hızla dönüştüğü, alışkanlıkların, tutumların, değerlerin ve yaşama biçiminin hızla değiştiği günümüz dünyasında kütüphanelerin, toplumların kültür ve tarih bilincinin muhafazasında hayati bir rolü bulunmaktadır" dedi.

Meclis Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu da, Meclis Kütüphanesi'nin, Milli Kütüphane'den sonra Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olduğuna dikkat çekerek, kütüphanede birbirinden değerli binlerce eserin bulunduğunu belirtti.

Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Başkanı Abdulhakim Koçin ise Meclis Kütüphanesi'nin, 92 personel, 327 bin kitap, 57 bin 600 cilt dergi ve 30 milyonun üzerinde belgeyle hizmet verdiğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.