Hava Durumu

Telefon dolandırıcılarının altınları bozdurma anı kamerada

Sivas'ın Divriği ilçesinde, kendilerini 'jandarma' ve 'polis' olarak tanıttıkları M.Y.'nin (60) para ile altınlarını alıp, kaçan ve kısa sürede Malatya'da yakalanan 3 kişi, mahkemece tutuklandı. Şüphelilerin, çaldıkları altınları kuyumcu dükkanında bozdurduğu anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2021 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2021 17:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Telefon dolandırıcılarının altınları bozdurma anı kamerada

Divriği'nin Akmeşe köyünde yaşayan M.Y.'yi telefonla arayan dolandırıcılık şüphelileri, adının bıçaklama olayına karıştığı yalanını ve evde arama yapacaklarını söyledi.

Kısa sürede adrese gelen şüpheliler, 5 bin 300 lira ile 28 bin lira değerinde ziynet eşyasını alıp, kaçtı. Dolandırıldığını anlayan M.Y.'nin ihbarı üzerine jandarma, çalışma başlattı. Olay, şüphelilerin gidebilecekleri bölge ve diğer illerdeki güvenlik güçlerine bildirildi.

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde Sürgü Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, şüphelilerin içinde bulunduğu 01 UE 409 plakalı aracı kontrol noktasında durdurdu. Araçtaki Y.K., M.Y. ile H.B. gözaltına alındı. Yapılan aramada; şüphelilerin dolandırıcılıkla ele geçirdiği 17 bin 365 lira, 4 cep telefonu, 1 gram metamfetamin, 5 gram kubar esrar ile uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi. Sivas'ın Divriği ilçesine getirilen şüpheliler, işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Şüphelilerin, dolandırdıkları kişiden aldıkları altınların bir bölümünü aynı gün Malatya'nın Hekimhan ilçesinde bozdurdukları tespit edildi. Dolandırıcılık şüphelilerinin, altınları kuyumcu dükkanında bozdurduğu anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.