Hava Durumu

Terörist elebaşının teslim olan yeğeni, örgütün iğrenç yüzünü ortaya çıkardı

İkna yöntemiyle Mersin'de teslim olan PKK/PYD elebaşı Salih Müslim'in yeğeni Dalya Mahmut Müslim'in emniyetteki fotoğrafı ortaya çıktı. Ayrıca Dalya Mahmut Müslim'in hamile olduğu öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2020 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2020 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Terörist elebaşının teslim olan yeğeni, örgütün iğrenç yüzünü ortaya çıkardı

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu PYD/YPG'nin ele başlarından ve terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride yer alan Salih Müslim'in yeğeni Dalya Mahmut Müslim'in (21) teslim olmasına yönelik ikna çalışması yürütüldü.

15 TEMMUZ'DA TESLİM OLDU

Polislerin ikna çalışmaları sonucu Müslim, 15 Temmuz'da öğle saatlerinde Mersin Emniyet Müdrlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne teslim oldu.

Müslim, emniyetteki ilk ifadesinde, PYD/YPG elebaşlarından Salih Müslim'in öz yeğeni olduğunu, Suriye'de faaliyet gösteren ve kırmızı kategoride aranan 'Esma Samur' kod adlı terörist Gülten Altaş'ın da yakın korumalığını yaptığını belirtti.

HAMİLE OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

3 gündür gözaltında olan Dalya Mahmut Müslim'in, 2013'ten bu yana örgütte yaşadıklarını, Salih Müslim'i koruyan yapıyı, örgütün Avrupa'daki bağlantılarını, maddi yardımların kimden geldiği konusunda bilgiler verdiği ve hamile olduğu öğrenildi.

Öte yandan Dalya Mahmut Müslim'in emniyetteki ilk fotoğrafına da ulaşıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.