Hava Durumu

THY işçilerine Bursa'dan destek

Bursalı sendikalar, geçtiğimiz günlerde yaptıkları grev sebebiyle işlerine son verilen Türk Hava Yolları çalışanları için eylem yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2012 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2012 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
THY işçilerine Bursa'dan destek

Kent Meydanı'nda toplanan KESK, DİSK, TÜMTİS üyesi yaklaşık 100 kişilik grup, sloganlar atarak basın açıklamasını yaptı. Basın sözcüsü Özdemir Arslan, "Hava-İş Sendikası ile Türk Hava Yolları yönetimi arasında 23. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürerken, bir yasa değişikliği ile havacılık iş koluna grev yasağı getirildi. Kanun teklifinin Meclis gündemine alınmasını protesto eden 305 işçi, SMS ve e-posta yoluyla hukuka aykırı bir şekilde işten çıkarıldı" dedi.


"GREV YASAĞI KALDIRILANA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"
THY'nin işten çıkarılan işçilerin tekrar geri alınmayacağını açıklamasına da tepki gösteren Arslan, "Havıcılık sektörüne grev yasağı getirilmesini ve protesto hakkını kullanan işçilerin işten çıkarılmasını sendikalara saldırı olarak görüyoruz. Hükümet bu kanunla sendikaları tehdit etmiş ve diz çöktürmek istemiştir. Ancak Anayasa'nın 90. maddesine göre Hava-İş üyelerinin grev hakkı meşru ve yasaldır. 12 Eylül yasaları ile zaten sınırlandırılan grev hakkına müdahaleye cunta bile cesaret edemedi. Biz Sendikal Güç Birliği Platformu olarak bu saldırıyı işçi sınıfını ve sendikalarımızın bütününe yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz. Bertaraf etmek için her şeyi göze alarak işçiler işlerine iade edilene ve grev yasağı kaldırılana kadar mücadele edeceğimizi ilan ediyoruz" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.