Hava Durumu

Timsah'a Avrupa şoku

UEFA Disiplin Kurulu’nun şike nedeniyle Fenerbahçe Kulübü'ne verdiği Avrupa kupalarından 2 yıl men cezasını CAS’ın onaması üzerine toplanan UEFA Acil Durum Heyeti'nden Bursaspor'a kötü haber geldi. Avrupa Ligi gruplarına gidecek son takımın kura çekimiyle belirleneceği açıklanırken bu karar Yeşil Beyazlı camiaya ayağa kaldırdı.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2013 08:27
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2013 08:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Timsah'a Avrupa şoku

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS), UEFA Disiplin Kurulu’nun şike nedeniyle Fenerbahçe Kulübü'ne verdiği Avrupa kupalarından 2 yıl men cezasını onaması üzerine toplanan UEFA Acil Durum Heyeti, UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'nin yerine katılacak takımın, kura çekimiyle belirleneceğini bildirdi. UEFA'nın internet sitesindeki açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Acil Durum Heyeti, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda bugün (dün) itibarıyla elenecek takımların hepsinin kuraya katılmasına ve Fenerbahçe'nin yerine gruplara katılacak takımın, bu kurayla belirlenmesine karar verdi.”

KULÜPTEN AÇIKLAMA YAPILDI

Bu gelişmenin ardından Fenerbahçe'nin yerine UEFA Avrupa Ligi'ne katılmayı bekleyen Bursaspor camiasında bu haber şok etkisi yarattı. Yeşil Beyazlı kulüp resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, UEFA tahkim kuruluna gerekli başvuruların yapılacağını bildirdi. Yapılan açıklamada şunlara değinildi: “Bursaspor Kulübü olarak süreci en başından beri yakinen takip etmekte ve hukuki olarak gerekli müdahale ve başvuruları yapmaktayız.  CAS tarafından UEFA Tahkim Kurulu kararının onanması halinde Kulübümüzün Avrupa kupalarına katılması talep edilmiştir.”

TFF'NİN BU KONUYU ELE ALMALI

Açıklama şöyle devam etti: “Bununla birlikte UEFA tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kulübümüzün talebi yönünde karar verilmemiştir.  Bursaspor Kulübü olarak, yapılan açıklama ve verilen kararın UEFA statülerine aykırı olduğu inancındayız.  Ülkemizin hakkının yendiği inancıyla, TFF'nin bu konuyu ele alarak, UEFA nezdinde Kulübümüzün menfaatlerini koruyacak girişimlerde bulunması gerekmektedir. Hukuken hatalı olarak verildiğini düşündüğümüz bu karara karşı derhal UEFA Tahkim Kurulu’na gerekli başvuru Kulübümüzce yapılacaktır.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.