Hava Durumu

Timsah skoru yakalayıp savunmaya çekildi

Bursaspor, Türkiye Kupası 4. tur maçında PTT 1. Lig ekibi Adana Demirspor’u deplasmanda 2-1 mağlup etti ve adını 5. tura yazdırdı. Yeşil Beyazlılar’ın oynadığı futbol yine tat vermedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2013 08:50
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2013 08:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Timsah skoru yakalayıp savunmaya çekildi

Türkiye Kupası 4. tur maçında Bursaspor deplasmanda Adana Demirspor’u 2-1 mağlup etti ve adını bir üst tura yazdırdı. Mücadeleye ev sahibi takım önde başlarken, 10. dakikada Bursaspor öne geçti. Civelli’nin orta sahadan kafa vuruşunda top Adana savunmasına çarpıp yön değiştirdi ve Ferhat’ın önünde kaldı. Tecrübeli futbolcu da güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 25’te Yeşil Beyazlılar farkı 2’ye çıkardı. Pinto orta sahadan topukla topu Kazım’ın önüne çıkardı. Tecrübeli futbolcu da skoru 2-0’a taşıdı.

KISIR FUTBOL

Dakikalar 38’i gösterdiğinde Timsah Ferhat ile bir pozisyondan daha yararlanamazken, 44. dakikada ev sahibi takım farkı 1’e indirdi. İbrahim’den sıyrılan Rosland, Şamil’in yanından vuruşunu yaptı ve skoru 2-1’e getirdi. İkinci devrede Yeşil Beyazlılar mücadeleyi kendi yarı alanında kabul etti. Adana Demirspor 64’te Mesut ile pozisyona girerken, bu futbolcunun şutu direkten döndü. İlerleyen dakikalarda maç orta saha mücadelesi ile geçerken karşılaşmadan 2-1 galip ayrılan Bursaspor, Türkiye Kupası’nda bir üst tura yükselen takım oldu.

Kazım’dan bir ilk

Sezon başında Galatasaray’dan transfer olan Kazım, bu sezonki ilk resmi golünü attı. Yeşil Beyazlı forma altında hazırlık maçında Balıkesir ağlarını havalandıran tecrübeli futbolcu, ilk kez resmi bir mücadelede gol atmayı başardı.

Kupada üstünlüğe devam

Bursaspor Türkiye Kupası’nda Adana Demirspor’u eleme geleneğini sürdürdü. İki takım ilk önce 1982-1983 sezonunda kupada karşılaştı. Timsah evindeki mücadeleyi 3-0 kazanıp, deplasmandaki maçı da 2-1 kaybederek 5. turda rakibini eledi. 1989-90’da yine 5. kademede rakibini deplasmanda 4-1 yenen Timsah, ardından da 96-97’de Adana ekibini evinde 1-1’in sonunda penaltılardan 4-1 mağlup etti. 

Belluschi son anda

Bursasporlu Fernando Belluschi maçtan bir gece önce rahatsızlandı. Gribal enfeksiyona yakalanan Arjantinli futbolcuya Adana Demirspor karşısında oynaması için yoğun tedavi uygulandı. Belluschi yapılan tedavi sonrası sahadaki yerini aldı.

Tesadüfi asist

Bursaspor’un savunma oyuncusu Renato Civelli’nin orta alanda kafayla ileri aktardığı top Ferhat’ın önünde kaldı ve tecrübeli futbolcu meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Bu gol Civelli’nin hanesine asist olarak yazıldı.

Tek değişiklik İbrahim

Teknik Direktör Christoph Daum Adana Demirspor maçında ideal kadroyu bozmadı. Elazığspor maçına göre tek değişiklik cezalı Serdar Aziz’di. Genç futbolcunun yerine kaptan İbrahim Öztürk forma giydi.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.