Hava Durumu

Tokyo 2020'de skandal! Sporculara tekne engeli

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda organizasyon rezaleti yaşandı. Erkekler triatlonda sporcuların yarısı, tekne yüzünden yarışa başlayamadı.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2021 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2021 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tokyo 2020'de skandal! Sporculara tekne engeli

Tokyo'da düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda erkekler triatlon müsabakasında skandal yaşandı. Medya ekibine ait teknenin yüzücülerin yolunu kapatması üzerine sporcuların neredeyse yarısının başlangıç çizgisinde mahsur kalması, diğer yüzücülerin suya atlaması sonucu kaotik bir start verildi.

56 yüzücünün Tokyo Körfezi'nde yarışın bin 500 metrelik etabı için dizildiği esnada bir tekne, başlama zilinin çalmasının hemen ardından sporcuların üçte birinin yolundan çıkmak için aceleyle döndü. Motorunu son saniyede yüzücülerden uzaklaştırmaya çalışan teknenin bu çabası kaosa yol açtı. Yarışa başlayan sporcuların etrafındaki sular köpürürken, diğerleri de şaşkınlık içinde kalakaldı.

Başlangıçtan sadece saniyeler sonra iki jet ski, 200 metreden fazla mesafeyi enerjik bir şekilde yüzen ancak başlangıç çizgisine dönmesi gereken yarışmacıları durdurmak için hızla harekete geçti. "Geçersiz başlangıcı" ilan eden ikinci zilin çalmasından yaklaşık 10 dakika sonra yarış güvenli bir şekilde devam etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.