Hava Durumu

Tolkien'in kitaplaştırılmış makaleleri Haziran 2021'de yayınlanacak

Dünyaca ünlü İngiliz yazar JRR Tolkien'in daha önce yayınlanmamış, Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit eserlerinin 'Orta Dünya' evreni hakkındaki makaleleri kitaplaştırılarak 2021 Haziran ayında yayınlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2020 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2020 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tolkien'in kitaplaştırılmış makaleleri Haziran 2021'de yayınlanacak

'Yüzüklerin Efendisi' eserinin sahibi JRR. Tolkien'in daha önce hiç yayınlanmayan 'Orta Dünya' evreni hakkındaki makaleleri kitaplaştırılarak 2021 Haziran ayında yayınlanacak.

JRR Tolkien'ın eserlerinin resmi sahibi Tolkien Varlığı tarafından onaylanan yeni koleksiyonun adı "The Nature of Middle Earth" (Orta Dünya'nın Doğası) olacak ve Haziran ayında yayınlanacak. Kitap Elf'lerin ölümsüzlüğü, Gondor'un coğrafyası ve hangi ırkların sakal bırakabileceği gibi konuları kapsayacak. Elflerin, hobbitlerin ve hatta cüce kadınların sakal bırakıp bırakmayacağı hayranlar arasında uzun süredir tartışma konusu olmuştu.

TOLKIEN UZMANI YAYINA HAZIRLAYACAK

Tolkien'in ilk Orta Dünya hikayesi olan Hobbit, 1937'de yayınlanmıştı ve ardından 1954 ve 1955'te Yüzüklerin Efendisi serisi okuyucularla buluşmuştu. Yayıncı HarperCollins'in Yayın Müdür Yardımcısı Chris Smith, JRR Tolkien'in sonraki yıllarda Orta Dünya hakkında yazmaya devam ettiğini söyledi belirterek "Orta Dünya'nın Doğası'ndaki yazılar, eşsiz yaratımını daha iyi anlamak için yaptığı yolculukları ortaya koyuyor" dedi.

Koleksiyon'da yayınlanacak Tolkien denemeleri, bir Tolkien uzmanı ve Elfçe Dilbilim Bursu Başkanı Carl F Hostetter tarafından yayına hazırlanacak.

Babası John Ronald Reuel Tolkien'in kitaplarının yayım yönetmenliğini yapan Christopher Tolkien, bu yılın başında ocak ayında 95 yaşında hayatını kaybetmiş, yaşamının büyük bir kısmını, fantastik kurgu romanları yazan ve Yüzüklerin Efendisi'nin yaratısıcı olan babası J.R.R. Tolkien'in yazdıklarını düzenleyerek geçirmişti.

Christopher Tolkien ya da tam adıyla Christopher John Reuel Tolkien, ilk günlerinden itibaren Orta-Dünya ile ilgiliydi. Yüzüklerin Efendisi haritalarını kendisi çizdi ve C. J. R. T. şeklinde imzaladı.

Oğul Tolkien sadece babasının kurduğu evreni geliştirmekle kalmadı, "Tolkien çalışmaları" adlı alanın da kurulmasına ön ayak oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.