Hava Durumu

Tolunay Kafkas'tan Vakıfköy'e ziyaret

Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri'ni ziyaret eden TFF Altyapı Gelişim Direktörü Tolunay Kafkas, "Bursaspor altyapısı Türkiye'nin 3-5 altyapısından bir tanesi. Yeterli mi? Yeterli değil. Böyle bir şehrin daha iyi bir altyapısı olması lazım" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2019 09:06
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2019 09:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tolunay Kafkas'tan Vakıfköy'e ziyaret

HABER I TOLGA ÖZTAŞ

Türkiye Futbol Federasyonu Altyapı Gelişim Direktörü Tolunay Kafkas, dün Bursaspor'un Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri'ni ziyaret etti.

Oldukça samimi geçen organizasyonda Bursaspor Altyapı Gelişim Sorumlusu Koray Tanrıverdi, altyapıdan sorumlu yönetici Rıdvan Özkan, Altyapı Gelişim proje üyesi Serhat Arı ve bütün altyapı antrenörleri yer aldı. Ziyarette konuşan Kafkas, "Bursaspor altyapısı Türkiye'nin 3-5 altyapısından bir tanesi. Ben bu kulüpte futbol da oynadım. Takım kaptanlığı yapma şerefine erdim. O zaman da birçok kulübün önündeydi. Şimdi de birçok oyuncuyu mili takımlarda barındırıyor. Yeterli mi? Yeterli değil. Böyle bir şehrin daha iyi bir altyapısı olması lazım. Çok daha fazla önem verilmesi lazım" diye konuştu.

ANTRENÖRLER GELİŞTİRİLMELİ

Altyapı antrenörlerinin gelişimine önem verilmesi gerektiğinin de altını çizen Tolunay Kafkas, "Türkiye'de maalesef en az önem verilen yerler altyapılar. Aslında en çok önem verilen yerlerden olması gerekir. Çünkü binanın temeli burası. Bu temeli atmadıkça üste çıkmamız mümkün değil. Özellikle elitist antrenörler yetiştirmemiz lazım. Antrenörlerin sürekli gelişimini sağlamak için birtakım projeleri hayata geçirmeyi planlıyoruz. Ayrıca Türkiye'de maalesef 22-23 yaşındaki futbolcular genç sayılıyor. Avrupa'da geçtiğimiz yaz transfer dönemi 19 yaş altı oyuncularına 420 milyon Euro para bonservis ödendi. Bunları örnek almamız lazım" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.