Hava Durumu

Trabzonspor tur için avantajı kaptı

Bordo-mavili temsilcimiz UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Dinamo Minsk'i deplasmanda 1-0 mağlup etti.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2013 23:46
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2013 23:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Trabzonspor tur için avantajı kaptı

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında deplasmanda Dinamo Minsk ile karşılaşan Trabzonspor, rakibini 1-0 mağlup ederek tur için avantaj yakaladı. Trabzonspor’un flaş transferi Florent Malouda, 59. dakikada sakatlanan Celustka’nın yerine oyuna dahil olarak bordo-mavili formayı ilk kez giyme fırsatı buldu. Malouda ilk maçında beklenen performansı ortaya koyamazken, rakip takım tribünlerinden büyük alkış aldı. Bu arada maçın 59. dakikasında sakatlanan Celustka’nın kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldığı, sakatlığıyla ilgili kesin tanının yapılacak olan kontrolden sonra netlik kazanacağı belirtildi.

HENRIQUE GOLLERİNE DEVAM EDİYOR

Trabzonspor’un Derry City ile oynadığı UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turundaki iki maçta da gol atan Henrique, Dinamo Minsk’i de boş geçmedi. Karşılaşmanın 41. dakikasında fileleri sarsan Henrique, UEFA Kupası ön eleme maçlarındaki gol sayısını 4’e çıkardı.

UZATMA DAKİKALARINDA GERGİNLİK

Karşılaşmanın 90+4. dakikası oynanırken iki takım futbolcuları arasında gerginlik yaşandı. Colman ile Danilau arasında yaşanan gerginlik diğer futbolculara da yansıdı. Bu sırada Veselinovic iterek Emre’yi yere düşürdü. Taraftarların da sahaya pet şişeler attığı gerginlik sonucunda maçın hakemi Colman ve Veselinovic’i kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. Maçın ardından ise taraftarlar Trabzonsporlu futbolcuları ıslıkladı.

Stat: Brestsky
Hakemler: Rene Eisner, Andreas Witschnigg, Christian-Petru Ciochirca (Avusturya)

Dinamo Minsk: Sulima, Simovic, Politsevich, Nikolic, Veselinovic, Coto Pages, Danilau, Veretilo, Alonzo, Stasevich, Kantsavy

Trabzonspor: Onur Recep Kıvrak, Volkan Şen, Mierzejewski, Henrique, Aykut Akgün, Colman, Mustafa Yumlu, Giray Kaçar, Celustka, Zeki Yavru, Olcan Adın

Gol: Dk. 41 Henrique (Trabzonspor)

AKÇAY: 1-0 İYİ SONUÇ

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda deplasmanda Belarus'un Dinamo Minsk takımını 1-0 yenen Trabzonspor'un teknik direktörü Mustafa Akçay, aldıkları 1-0'lık skorun önemli bir sonuç olduğunu söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Akçay, saha içinde çok iyi bir yardımlaşma örneği gösterdiklerini belirterek, "Ofansif anlamda eksiklerimiz olduğunu fark ediyoruz ama bunları en kısa sürede çözeceğimize inanıyorum. Oyuncularımın aidiyet duyguları artıyor. Birbirleriyle ilişkileri, takım olma yolunda gittikçe güçleniyor" dedi. Rakiplerinin ofansif yönü güçlü oyunculara sahip olduğunu kaydeden Akçay, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu takımın istatistiğine baktığımızda, deplasman galibiyetlerinin fazla olması şaşırtıcı değil. Ofansif yanı güçlü oyuncuları var. Biz de rakibimize kendi sahamızda biraz daha saygı göstererek, onları daha çok dikkate alarak, ikinci ayağı da tamamlamak istiyoruz. Umarım her şey istediğimiz gibi gelişir. Aldığımız 1-0'lık sonuç tur için önemli bir skor ancak kendi sahamızda oynayacağımız için futbolun her sürprizine hazır olmalıyız. Buradan avantajlı bir sonuçla döndüğümüzü söyleyebilirim."

CELUSTKA'NIN DURUMU İYİ

Akçay, karşılaşmanın ikinci yarısında sakatlanarak hastaneye kaldırılan Celustka'nın sağlık durumunun iyi olduğunu bildirerek, "Celustka'nın burnunda kanama vardı ve hafif baş dönmesi olduğu için hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumu çok iyi. Kısa sürede aramıza katılacak" şeklinde konuştu.

İkinci yarıda forma giyen yeni transfer Malouda'nın oyuna iyi başlayamadığını ifade eden deneyimli teknik adam, "Malouda oyuna iyi başlayamadı ama daha sonra mental olarak zenginliğini ortaya koyarak, akıllı işler yaptı. Biraz daha süresi var. Takıma uyum sağladığını düşünüyorum. Kendisinden çok faydalanacağımız yönünde düşüncem zenginleşti" diye konuştu.

Akçay, Colman'ın gördüğü kartın ise yorgunluk ve kazanma isteğinden kaynaklandığını, bunun da futbolun içerisinde olabilecek bir hareket olduğunu kaydetti.

DİNAMO MINSK CEPHESİ

Dinamo Minsk Teknik Direktörü Robert Maaskant ise Trabzonspor karşısında özellikle ilk yarıda iyi oynadıklarını ancak bunu maçın sonucuna yansıtamadıklarını söyledi. Maaskant, ilk yarıda topa daha çok sahip olan tarafın kendileri olduğunu ifade ederek, "Yakaladığımız gol pozisyonlarını değerlendiremedik. Trabzonspor karşısında 2-3 golü bulmalıydık. Trabzon'da oynanacak ikinci maç için ellimizden geleni yapacağız. Ümidimizi yitirmedik. Kaybetsek de şansımız var" diye konuştu.

İLK YARI

13. dakikada Dinamo Minsk kalecisi Sulima, kendisine atılan geri pasta topu ayağından çıkarmakta gecikince Volkan Şen kaleciye baskı yaparak topu kapmak istedi. Sulima'nın vuruşunda Volkan'a çarpan top yükseklik kazandı ama deneyimli kaleci, boy avantajını da kullanarak topu yumrukladı. Ceza alanı dışına düşen meşin yuvarlağa gelişine vuran Olcan, topu auta gönderdi.

26. dakikada gelişen ev sahibi ekip atağında ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Veselinovic, kaleye sert bir şut çekti ama top üstten auta çıktı.
20. dakikada Figueredo'nun (Alonzo) ceza sahası dışından kaleye yaptığı plase vuruşta meşin yuvarlak az farkla yandan dışarıya çıktı.

40. dakikada Dinamo Minsk'in çıkarken kaptırdığı topu alan Henrique, Olcan'a aktardı. Bu oyuncunun ceza alanı dışından yaptığı vuruşta top yandan auta gitti.

41. dakikada Trabzonspor, Henrique ile öne geçti. Defansın arkasına atılan top, savunmadan da sekerek Paulo Henrique'nin önünde kaldı. Sağ taraftan ceza alanına giren Brezilyalı oyuncu, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Trabzonspor'un üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARI

53. dakikada Volkan’ın ceza sahası dışı sol çaprazdan çektiği sert şutu kaleci son anda kornere çeldi.

54. dakikada kullanılan köşe vuruşuna Giray yükselerek vurdu ancak top direk dibinden kornere çıktı.

55. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Veselinovic’in sert şutunda direkten dönen topu rakip oyuncudan önce kayarak Celustka uzaklaştırdı. Bu pozisyonda sakatlanan Celustka, hastaneye kaldırıldı.

82. dakikada Colman’ın pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan Henrique’nin şutunda kaleciyi geçen top üst direkten döndü. Ardından savunma topu uzaklaştırdı. Maçın uzatma dakikalarında ise gerginlik yaşandı.

Karşılaşma da Trabzonspor’un 1 – 0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

Maçtan notlar

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Dinamo Minsk ile deplasmanda karşılaşan Trabzonspor, Avrupa kupalarındaki 100'üncü karşılaşmasına çıktı.

Belarus'un Brest kentindeki Brestkiy Stadı'nda rakibine konuk olan bordo-mavili takım, 46 yıllık kulüp tarihinde çıktığı bu karşılaşmayla Avrupa arenasında "dalya" yaptı.

Trabzonspor, ilk olarak 1976-1977 sezonunda başladığı Avrupa serüveninde Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 28 maç, 2009-2010 sezonundan itibaren UEFA Avrupa Ligi adıyla düzenlenmeye başlanan eski adıyla UEFA Kupası'nda 51 maç, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 12 maç ve UEFA İntertoto Kupası'nda 8 maç oynadı.

İlk 11'de değişiklik yok

Trabzonspor'da teknik direktör Mustafa Akçay, Dinamo Minsk karşısında ilk 11'de değişiklik yapmadı. Akçay, 2. ön eleme turundaki Derry City maçlarındaki 11'i sahaya sürdü.
Akçay, geçen hafta takıma katılan Florent Malouda'yı 18 kişilik maç kadrosuna aldı. Fransız oyuncu ilk kez bordo-mavili takım formasıyla kadroda yer buldu.
Belarus'a 20 futbolcuyla gelen bordo-mavili takımın 18 kişilik kadrosunda kaleci İbrahim Demir ile Yusuf Erdoğan tribünde oturdu.

Hacıosmanoğlu, özel uçakla geldi

Trabzonspor'da Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, bazı yöneticilerle Brest'e gelerek takımı yalnız bırakmadı.
Sabah saatlerinde özel uçak ile kente gelen Hacıosmanoğlu, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle karşılaşmayı protokol tribününden takip etti.
Öte yandan, Trabzonspor'u bu karşılaşmada az sayıda bordo-mavili taraftar destekledi. Brest'e 375 kilometre uzaklıktaki Minsk'ten gelen yaklaşık 8 bin Belaruslu taraftar da takımlarına destek verdi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.