Hava Durumu

Türk Kızılay Bursa Şube Başkanı Gürkan: Hedef Türkiye genelinde 149 bin hisse

Türk Kızılay Bursa Şube Başkanı Davut Gürkan Kurban Bayramı öncesinde Bursa Hakimiyet'e açıklamalarda bulundu. Bu yıl pandemiden dolayı 16 ülkede kurban kesimi gerçekleşeceğini ifade eden Gürkan, "Bu sene ki kurban hedefimiz yurt içerisinde 49 bin hisse ile yurt dışında 100 bin hisse" diye ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2020 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2020 10:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türk Kızılay Bursa Şube Başkanı Gürkan: Hedef Türkiye genelinde 149 bin hisse

Haber | Merve ÖZDEMİR

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Türk Kızılay'ı faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Konu hakkında Bursa Hakimiyet'e açıklamada bulunan Türk Kızılay Bursa Şube Başkanı Davut Gürkan bu yıl bağış yapmak isteyen bağışçıların nasıl başvuru yapabileceklerini ve vekalet alındıktan sonraki süreci anlattı.

Gürkan, "Öncelikle şubelerimiz aracılığı veya bizim internet sitesi üzerinden bursakizilay.org.tr ye girildiğinde orada bizim seçeneklerimiz çıkıyor.İster yurt içi ister yurt dışı seçeneklerini tıkladığınız anda yurt içi belirlenen miktar bin 50 TL, yurt dışı olarak belirlenen miktar 850 TL olarak hesaplara yatırıldığında kurban vekaletlerini yerine getirmek üzere Türk Kızılay'ı olarak emaneti alıyoruz" diye konuştu.

Hedef Türkiye genelinde 149 bin hisse

Kurban vekaletlerinin nasıl yapılacağı sorusuna cevap veren Başkan Gürkan, "Her yıl olduğu gibi bu yılda Türk Kızılay'ı kurban vekaletleri almaya devam ediyor. Bu seneki kurban hedefimiz yurt içerisinde 49 bin hisse ile yurt dışında ise 100 bin hisse olarak belirlenmişti. Bunun üzerine alabilme ihtimalimiz yok. Çünkü 149 bin olarak hisse ihale alımı yapılmış. Dolayısı ile 149 bin hisse geldiğinde biz kapatmış olacağız. Türkiye içerisinde alınan bu hisselerle ilgili vekaletler, hazırda bulunan bir noterimiz, diyanet işlerinden bir görevlimiz ve bizim Türk Kızılayı'nın görevlendirmiş olduğu arkadaşlarımız kurban kesimlerinde iştirak ediyorlar. Bu esnada bize verilmiş olan vekaletleri vekalet sahiplerinin isimleri okunarak kasaplara vekil tayin ediliyor ondan sonra kesimi yapılıyor. Kesilen kurbanlarda kayıt altına alınıyor. Dolayısıyla da kurban vekaleti veren vatandaşlarımız bu konuda müsterih olsunlar hem ihtriyaç sahiplerine hem de doğru adreslere ulaşma noktasında Türk Kızılay'ı çok büyük bir hassasiyet üzerinde duruyor" dedi.

"16 ülkede kesim yapılacak"

Konuşmalarına devan eden Gürkan, "Türk Kızılay'ın bir özelliği var, yurt içerisinde almış olduğu vekaletleri anlaşmış olduğu entegre et tesisleri ile 18 ay ömrü olan konserve haline getirip hem ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor hem de aşevlerimizde dağıtılmak üzere kullanımını sağlıyoruz.Yurt dışında ise geçen sene 50 ülkede bu sene ise pandemiden dolayı Somali, Senegal, Sudan, Irak, Suriye gibi ihtiyaç sahibi olan 16 ülkede kesim yaparak ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.