Hava Durumu

Türkiye'nin kanını donduran aşk cinayetinde şoke eden detaylar

Adana’da kocası tarafından ‘yasak aşk’ yaşadığı öne sürülen Dr. Cengiz Ünal ile birlikte öldürülen 34 yaşındaki Semra Ok’un, henüz 12 yaşında evlendirilip, 14 yaşında ‘anne’ olduğu ve cinayetten yaklaşık 1.5 ay önce ‘kürtaj’ yaptırdığı ortaya çıktı. Katil koca Neytullah Ok ise, eşini 17 yaşındaki kızının gözleri önünde öldürüldüğü de itiraf edip, “Pişmanım” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2013 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2013 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkiye'nin kanını donduran aşk cinayetinde şoke eden detaylar

Adana’da 2 kişinin ölümü ile sonuçlanan ‘yasak aşk’ cinayetinde flaş gelişme. Kocası tarafından ilişkisi olduğu öne sürülen Dr. Cengiz Ünal ile birlikte öldürülen 3 çocuk annesi 34 yaşındaki Semra Ok’un, 12 yaşındaki ‘dini nikah’la evlendirilip, 14 yaşında da ‘anne’ olduğu ortaya çıktı. Ok’un, cinayetten 1.5 ay önce de kürtaj yaptırdığı belirtildi.

‘YASAK AŞK’ SMS’TE

Olay, 27 Kasım’da merkez ilçe Seyhan’a bağlı Denizli Mahallesi’nde meydana geldi. Narlıca Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli evli ve 2 çocuk babası Dr. Cengiz Ünal (46) sokak ortasında kafasına sıkılan 3 kurşunla öldürülürken, olaydan yaklaşık 15 dakika sonra da Ünal’ın öldürüldüğü yere 500 metre uzaklıktaki bir evde de evli 3 çocuk annesi Semra Ok öldürüldü. İki cinayet arasındaki bağlantıyı saptayan polis, Ünal ve Ok arasındaki ‘yasak aşk’ı da karşılıklı yapılan telefon görüşmesi ve SMS’ler ile tespit etti.

12’SİNDE ‘ANNE’ OLDU

‘Katil zanlısı’ olarak aranan 40 yaşındaki Neytullah Ok, olaydan 2 gün sonra polisi arayıp, cinayet silahı ile birlikte teslim oldu. Emniyetteki sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilen Ok’un verdiği iddialar ise şok etkisi yarattı. Söz konusu ifadelere göre; 1991 yılında ‘dini nikah’ ile evlendirilen Semra Ok’un henüz 12 yaşında olduğu, 14 yaşında ‘anne’ olurken, Neytullah Ok ile 16 yaşında resmi nikah kıydığı ortaya çıktı.

TAVIRLARI DEĞİŞTİ

20 yaşındaki oğlunun askerde olduğunu, 17 yaşında bir kızı, 4 yaşında da bir oğlu olduğunu belirten Neytullah Ok, Irak’ta inşaat işçiliği yaptığını, 6 ay bu ülkede çalışıp daha sonra 20 günlüğüne izne geldiğini anlattı. Ok, “Eşim de bir diş hekiminin yanında çalışıyordu. Eşimin yatak odasında cep telefonu ile konuştuğu kişiye; ‘hayatım, aşkım, canım' dediğini duydum. Her ne kadar şüphelensem de ona güvendiğim için üzerinde durmadım.  Semra, internete çok giriyor, sürekli chat yapıyordu. Bana karşı tavırları da değişmişti” dedi.

‘KÜRTAJ’ YAPTIRMIŞ

Eşinin kendisine sürekli ters davranıp, evle ilgilenmemeye ve hatta yemek dahi yapmamaya başladığını dile getiren Ok, ayrılmaya karar verdiğini, ancak aile büyükleri ve çocuklarının araya girmesi ile bu kararından vazgeçtiğini ifade etti. Ok, “Yaklaşık 1.5 ay önce eşim çok adet gördüğünü söyleyip doktora gitti. Ben daha sonra eşimin o gün kürtaj olduğunu öğrendim. O zamanlar kendisinden şüphelenmediğim için üzerine düşmemiştim” ifadesini verdiği öğrenildi.

‘EROTİK’ KONUŞMALAR

23 Aralık’ta eşi banyodayken, telefon konuşmalarını duyduğunu kaydeden Ok, şöyle devam etti; “Kulağımı kapıya dayadım. Eşim konuştuğu kişiye, ‘Hayatım, boy abdesti alıyorum, hangi külotumu, hangi sutyenimi giymemi istersin' diye sordu. Bu sözler üzerine şuurumu kaybedip kapıyı yumruklayıp kırdım. Telefondaki kişinin kim olduğunu sordum. ‘Önce arkadaştık, sonra aşık olduk' dedi. İsmini vermedi. Telefonu alıp eşimin konuştuğu numarayı çevirdim cevap vermedi. Kendi telefonumla aradım yine cevap vermedi.”

‘118 80’DEN ÖĞRENDİM

Olayı, aile büyüklerine de anlattığını, ancak Semra Ok’un Kur’an-ı Kerim’e el basarak, “Biz arkadaştık, bu olay kapanacak ve ben bir daha onunla görüşmeyeceğim” dediğini dile getiren Neytullah Ok, “Kendisi ile yalnız görüştük. Bana; ‘Banyoda konuştuklarımızı duydun, her şey açık, kendisi aile hekimi Cengiz Ünal, erkeksen vur beni' dedi. O anda beynimden vurulmuşa döndüm. Eşimin beni aldatması aklımdan çıkmıyordu. Eşimin telefonla görüştüğü kişinin kim olduğunu 118 80’i arayarak öğrendim. Sonra da Cengiz Ünal’ı takip etmeye başladım” dedi.

İHANETE DAYANAMADIM

Eşinin ihanetine daha fazla dayanamadığını kaydeden Ok, “Artık ‘inceldiği yerden kopsun, bunları vurup cezaevinde yatar çıkarım’ diyerek, her ikisi de öldürmeye karar verdim. Bir arkadaşımdan emanet aldığım tabanca alıp, sağlık ocağının önünde doktorun çıkmasını bekledim. Ben motosikletin üzerinden beklerken o da yanımdan geçti. Otomobiline doğru yürürken ben de peşinden koşup, silahı boynuna dayayarak bir el ateş ettim. Yere düşünce de 2 kez daha ateş ettim” diye konuştu.

KIZININ GÖZÜ ÖNÜNDE

Dr. Ünal’ı öldürdükten sonra motosikletle eve geldiğini anlatan Ok, “Evde kızım ve eşim vardı. Kızıma ‘çık dışarı' dedim. Çıkmadı. Eşim kanepeye uzanmış televizyon seyrediyordu. Üzerine çöküp kafasına 2 el ateş ettim, yere düşünce bir el daha ateş ettim. Kızım ilk atıştan sonra içeri girdi. Çığlık atıp dışarı kaçtı. Her ikisini de öldürdükten sonra benim ve eşimin cep telefonundaki SIM kartlarını çıkarttım. Ormanlık alanda geceyi geçirdim. Amacım, askerdeki oğlumu son kez görüp teslim olmaktı” dedi.

‘PİŞMANIM’ DEDİ

Pişman olduğunu belirten ve “Keşke bunların hiçbiri olmasaydı” diyen Neytullah Ok, cezaevinde yeniden hakim karşısına çıkacağı günü beklerken, Dr. Cengiz Ünal ile Semra Ok’un kullandıkları telefonlarla ilgili incelemenin de sürdüğü öğrenildi. Söz konusu telefonlardaki karşılıklı atılan SMS’lerin incelendiği kaydedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.