Hava Durumu

Twitter kararına saygı duymak zorunda değilim

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan ziyareti öncesi havalimanında basın açıklaması yaptı. Erdoğan gündeme dair birçok konuda soruları yanıtladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2014 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2014 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Twitter kararına saygı duymak zorunda değilim

 

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

* Günü birlik çalışma ziyareti yapmak üzere az sonra Bakü'ye hareket ediyorum. Yerel seçimlerin ardından gerçekleştirdiğim bu ilk resmi ziyaretimiz hem sembolik olarak hem de uluslararası ilişkilerimiz bakımından büyük önem arz ediyor.

* Milletimizden yine tam not aldık.

SANDIKTAN ÇOK FAZLA MESAJ ÇIKTI

* Elbette sandıktan çok fazla mesaj çıktı. Ancak bunlardan en önemlilerinden biri dış politikamıza olan destektir. Barışçı diyalogdan yana hakkı savunan dış politikası milletimizden tam not almıştır.

* İkili ilişkileri ve işbirliğimizi çeşitli yönleriyle ele alacağız.

* Doğalgaz boru hattının tamamlanması için çalışmalarımız devam ediyor.

* Azerbaycan ziyaretimizde böyle sembolik bir vurguya binaen gerçekleşmektedir. Şunu bilhassa vurgulamak isterim, Türkiye Azerbaycan ilişkileri örnek alınacak bir nitelik kazanmıştır.

* Güney Kafkasya'daki gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

CUMHURBAŞKANLIĞI VE 3 DÖNEM KURALI

* Sayın cumhurbaşkanımızın müzakere ederiz kanaatini paylaşıyorum

* 3. dönem kuralıyla ilgili partimiz içinden birçok kanaat belirtenler var. Partimizi kurarken tüzüğümüze uzun istişareler neticesinde koyduk.

* Bu Genel Kurul'un işidir. Genel Kurul böyle bir tüzük değişikliğine giderse değişir.

* Benim kanaatim üç dönemden yanadır. Üç dönemden sonra siyasi hayat bitmiyor.

ANADOLU AJANSI

* Tabi ben Anadolu Ajansı'nın (AA) 94 yıllık mazisi var. Bu vesileyle tekrar tebrik ediyorum. AA'nın yayın politikasını hazmedemeyenler kendi rekabet alanlarından rahatsız olanlardır. Bu birinci derecede yine paralel yapınınım rahatsızlığıdır.

* Bildiğim kadarıyla yüzde 60 civarında kendilerinden alım yapıldı. AA ile ilgili spekülatif haberleri mesela Bayburt'ta AA mensubunun darp edilmesi ve kendisinin üzerine gidilmesi, AA'yı hedef gösteren bu kampanyalar ileri derecede Allah göstermesin varabilirdi.

* Medya AA'nın mensubunu orada savunmuyor ama bir başka medya mensubu olsaydı hepsi savunurdu. Kimileri kameraları bırakır, kimileri foto makinelerini bırakırdı... Ben bunları burada duymadım, duyanlar varsa söylerse sevinirim

* Anadolu Ajansı'nın Genel Müdürü Partimizin genel merkezine gelmiş buna anca hayda denir. Hepsi bizim genel merkezimize gelir. Diğer ajanların genel müdürleri gelince rahatsızlık yaratmıyor da neden AA'nın genel müdürü rahatsız ediyor. Biz her ajansın, her medyanın mensuplarıyla bu güne kadar görüştük. tabi bazı kili görüşmelerimize gölge düşürenler olmuştur. Onlara karşı da mesafeliyim bunu da söyleyeyim.

* AA ne bir partinindir ne bir kurum veya kuruluşundur sadece devletindir. Böyle bir tavrın konulmasını doğru bulmuyorum.

ERGENEKON

* 16 bin sayfa. Bunu nerede inceleyeyim ben. Adeta bir ansiklopedi. Herhalde böyle bir ansiklopedi çıkar. Bunu görme fırsatını bulacağız. Şu anda tabi böyle bir şeyi henüz fırsatı bulabilmiş değilim. Dün tek fırsat buldum Yavuz Sultan Selim köprüsünü inceledim.

"TWİTTER KARARINA SAYGI DUYMAK ZORUNDA DEĞİLİM

* Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu karara uymak durumundayız. Ama saygı duymak zorunda değilim. Bu karara saygı duymuyorum. Şu anda alınmış olan bu karar, birincil mahkemelere müracaat edilmeden, hukuk yolları tüketilmeden AYM'ye götürmüştür. AYM'nin bunu reddetmesi gerekirdi bu bir.

"ZİRA BU TİCARİ BİR ŞİRKETTİR"

* İkincisi özgürlükler yaklaşımını doğru bulmuyorum. Zira bu ticari şirkettir. Bu şirkette sadece Twitter değil, YouTube'da Facebook'ta ticari şirkettir. Bunun ürününü alıp almamak herkesin tasarrufundadır. Bunun özgürlükle alakası yok. Özgürlük noktasında temel haklar noktasında AYM'de bunca bekleyen dosyalar varken, iki gün önce AYM'nin direkt kendilerine başvurmak suretiyle böyle bir karar almasını ben doğrusu milli bulmuyorum.

EGEMEN BAĞIŞ

* Bir defa bakın gazetecisiniz ama arkadaşımızın kendi yaptığı açıklamayı bile dinlememişsiniz. Böyle bir şeyin olmadığını kendisi açıkça söyledi. Arkadaşımızı bu tür montaj yapanlardan daha iyi tanıyoruz. Böyle bir şeyi yapanla bizim hiçbir zaman yürümemiz mümkün değildir.

* Ben de cuma namazını kılmıyorum biliyorsunuz benim için de bunu söylüyorlar. Ben kalkıp namazı nasıl kıldığımı mı anlatacağım. Bunlar sahtekar ya. Bence yer değiştirin , durmayın oralarda...

ERKEN SEÇİM ASLA

* Seçimlerin birleştirilmesi söz konusu değil. Erken seçim noktasında bizim partimizin ilke kararı vardır. İstikrar nerededir? Buradadır, eğer siz cumhuriyet tarihinde bize kadar 16 ayda bir seçim olmuştur. Böyle bir ülkede istikrar olur mu? Bu ülkeye yatırımcı gelmez.

"NİYE BİZİ YIKAMADILAR?"


* 17 Aralık yapıldı niye? İstikrarı bozmak için. Kaos dediler, gezi olayları bunun için. Niye bizi yıkamadılar? İçten ve dıştan. Tek sebebi istikrar var, güven var. bir anda seçim daha açıklanmaya başladı, piyasalar olumlu tepki vermeye başladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.