Hava Durumu

Üç hedef il arasında Bursa da var

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye'de sağlık turizminin artık bir devlet politikası haline geldiğini belirterek, "Ülkemizin sağlık turizminden 2018 yılına kadar 10 milyar dolarlık bir gelir hedefi var. Sağlık Bakanlığımız Türkiye’de şu ana kadar üç ili hedef il olarak ilan etti. Bunlardan bir tanesi de Bursa" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2014 18:38
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2014 18:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Üç hedef il arasında Bursa da var

Bursa Valiliği ve İl Özel İdaresi, jeotermal turizminde hizmet kalitesinin arttırılması projesi kapsamında “Bursa’da Jeotermal Kaynaklar” konulu panel düzenlendi. Vali Münir Karaloğlu, sağlık turizmi konusunda Sağlık Bakanlığı'nın hedefindeki 3 ilden birisinin Bursa olduğuna işaret etti. Sektörün yatırımlarını hızlandırması gerektiğini belirten Vali Karaloğlu, "Şu anda 2018’e kadar 10 milyar dolar gelir beklediği Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin sağlık turizmi ile ilgili üç hedef İlden bir tanesi şehrimiz.
Bursa’nın var olan Jeotermal kaynakları, medikal sağlıktaki tesislerinin kapasitesi ve kalitesi, şehirdeki diğer turizm potansiyeli Bursa’nın seçilmesinin en büyük nedenidir. Bugün tam olarak kullanamadığımız ama yeni yeni farkına varmaya başladığımız, uzun bir süre ihmal ettiğimiz çok önemli bir değerimizi Bursa yeniden keşfediyor. Biliyorsunuz benden önceki meslektaşım büyük gayretleri ile Jeotermal A.Ş. kurularak 18 kilometrelik termal suyu taşıyacak hatlar döşendi. İsteyen bütün otellere, bütün sağlık tesislerine sıcak su verme imkanımız var şu anda. Şehir için büyük bir imkandır" dedi.

YILDA 65 BİN HASTA

Termal suyu sektörün iyi değerlendirmesi gerektiğine işaret eden Karaloğlu, şöyle konuştu:
"Sağlık Bakanlığımız, İskandinav ülkeleri ile toplu müşteri kabul etmek üzere anlaşmaya varmak üzere. Yılda 65 bin hasta Türkiye’ye kabul edilecek, jeotermal tedavi alacak ve Sağlık Bakanlığı da bunu kaplıca imkanı olan, yeterli tesisi olan, Sağlık Bakanlığından ruhsatlı yeterli tesisi olan İller arasında bölüştürecek. Şimdi bizim kentimizde Sağlık Bakanlığından ruhsatlı tesislerimiz var ama halen ruhsatsız çalışanlarda var. Buradan onlara çağrımız, hızlı bir şekilde, suyu olmayan tesisler sıcak su alsınlar, ikincisi ruhsatı olmayan ama termal suyu olan bütün tesisler Sağlık Bakanlığından hızlı bir şekilde ruhsat alırlarsa bu tesisler önümüzde ki dönemde Sağlık Bakanlığı’nın organizasyonu ile Avrupa’dan gelecek olan hastaları kabul etme şansına kavuşacaklar."

Karaloğlu, önümüzdeki dönemde Dağyenice termal tatil köyünün de hayat bulması ile Bursa'nın termal şehir olma özelliğini bugünden daha çok hissedeceğini sözlerine ekledi.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.