Hava Durumu

Uğurcan Çakır'dan milli takım kampında transfer yanıtı

A Milli Futbol Takımı'nın kalecisi Uğurcan Çakır, EURO 2020 öncesi Almanya kampında açıklamalarda bulundu. İtalya maçının zorluğuna değinen Uğurcan, transfer sorusuna da çarpıcı bir yanıt verdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2021 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2021 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uğurcan Çakır'dan milli takım kampında transfer yanıtı

A Milli Futbol Takımımızın kalecisi Uğurcan Çakır, EURO 2020 öncesi Almanya'da düzenlenen kampta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Milli Takımın diğer kalecisi Altay'ın "Hocam kimi oynatırsa havluyla terini silerim" sözleri için ise Uğurcan Çakır, "Altay çok güzel kelimeler kullandı. Ben de buna katılıyorum. Burada kimin oynadığının önemi york. Bu forma üstünüzde olduğunda ayrı bir gurur ve onur yaşıyorsunuz. Burada oynayan-oynamayan herkes birbirine destek verir. Kimi oynadığı değil takımın başarısı önemli. Kişisel hedeflerim takımın önüne geçmiyor" açıklamasını yaptı.

Türk kalecilerin gösterdiği gelişime vurgu yapan Trabzonsporlu kaleci, "Süper Lig'de kalecilerin sayısı arttı. Genç yaşta Trabzonspor gibi bir takımın kalesine geçtim. Daha sonra tecrübe kazanıyorsunuz. Tüm kalecilerin tecrübesi var. Çok güzel bir jenerasyonumuz var. İnşallah onlar da en üst seviyeye gelir. Hak eden burada olur" dedi.

Transfer sorusunu yanıtlayan Uğurcan, "Kişisel başarılarım, hedeflerim hiçbir zaman takımımın önüne geçmedi. Kişisel hedeflerim sonra gerçekleşirse gerçekleşir. Önemli olan milli takımın başarısı, öbür olaylar benim çok ilgimde değil" diye konuştu.

İtalya maçının zorluğuna değinen başarılı futbolcu, "İtalya büyük bir ekol. Onun konsantrasyonu çok farklı olacaktır. Hocalarımızın verdiği analizler doğrultusunda çalışıyoruz. Turnuvanın favorilerinden görünüyor ama biz maçlarımıza tek tek bakarak hayalimize yürüyeceğiz. Bize inansınlar, bize güvensinler. Milli takım forması, ay yıldızlı bayrak her şeyin üstündedir." ifadelerini kullandı.

Burak Yılmaz'ın kendilerine ışık tuttuğunu söyleyen Uğurcan Çakır, "Burak Yılmaz çocukluğumuzun efsanelerinden. Trabzonspor'da yaşadıkları, yaşattıkları zaten biliniyor. O zaman tribün tarafındaydım. Kendisi çok profesyonel biri. 35-36 yaşında Fransa'da yaşadıkları ortada. bize hem saha içinde hem de saha dışında liderlik ediyor. Bize ışık tutuyor. İnşallah onun gibi başarılı olabiliriz" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.