Hava Durumu

Üniversiteler ne zaman açılacak, okullar kapatıldı mı?

2019-2020 eğitim öğretim dönemi ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan oldukça önemli bir açıklama geldi. Kabine toplantısının ardından açıklamalar yapan Erdoğan okulların durumuna ilişkin alınan kararı duyurdu. Peki, üniversiteler ne zaman açılacak, okullar kapatıldı mı ve uzaktan eğitim devam edecek mi?

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2020 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2020 10:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Üniversiteler ne zaman açılacak, okullar kapatıldı mı?

Uzaktan eğitim süreci, okulların durumu ve üniversitelerle ilgili izlenecek yol belli oldu. 18 Mayıs 2020 Pazartesi günü kabine toplantısının ardından alınan kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ilkokullarda ve liselerde 2019-2020 eğitim öğretim döneminin sona erdiğini duyurdu.

OKULLAR KAPATILDI MI?

Kabine toplantısında alınan kararla birlikte uzaktan eğitimin devam edeceği belirtilirken eğitim öğretim döneminin sona erdiği ifade edildi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o açıklaması "Erdoğan, "Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı okulların eğitim-öğretim yılını sona erdirmeyi kararlaştırdık. Yeni eğitim-öğretim yılı önümüzdeki önümüzdeki eylül ayında başlayacaktır. Bakanlığımızın yaz aylarındaki kurs ve benzeri faaliyetleriyse kendi takviminde devam edecektir. Üniversitelerle ilgili duyuruyu YÖK zaten daha önce yapmıştı. Kreşler ve gündüz bakımevleri 15 Haziran'da faaliyete geçecektir."

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

YÖK geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "2019-2020 eğitim yılının bu tür risklere meydan vermeden tamamlanması gerekmektedir. Yükseköğretim Kurulunun daha önce örgün eğitim yapılan programlarda uzaktan eğitim yapılması ve ara sınavlara ilişkin almış olduğu kararlara paralel olarak, dönem sonu sınavları ile bu eğitim yılına ait diğer sınavların da çevirim içi veya alternatif ölçme-değerlendirme yöntemleri uygulanarak yapılması önem arz etmektedir." İfadeleri kullanılmıştı.

Bu nedenle üniversitelerde de örgün eğitimin 2020-2021 yılında yeniden başlaması bekleniyor. Peki, üniversitelerde ders geçme nasıl olacak?

ÜNİVERSİTEDE DERS GEÇME NASIL OLACAK?

"Sağlık Bakanlığının ilgi yazısındaki konuya ilişkin talebi ve salgın süreci değerlendirilmiş olup; dönem sonu sınavları ile bu eğitim ve öğretim yılına ait diğer sınavların yüz yüze gerçekleştirilmemesine, bu sınavların üniversite yetkili kurullarınca tercih edilecek dijital imkanlar veya ödev, proje gibi alternatif yöntemlerin uygulanarak yapılmasına karar verilmiştir." ifadelerine yer verilen açıklamada yer alan bilgilere göre üniversitelerde de ders geçme dijital sınav, proje ya da ödev gibi alternatif yöntemlerle olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.