Hava Durumu

Üniversitelerde yeni dönem: 4 metrekareye 1 kişi

Geçen ay Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Türk Standardları Enstitüsü (TSE) arasında imzalanan protokol kapsamında, "Küresel Salgın Bağlamında Yükseköğretim Kurumlarında Sağlıklı ve Temiz Ortamların Geliştirilmesi Kılavuzu" hazırlandı.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2020 08:50
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2020 08:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Üniversitelerde yeni dönem: 4 metrekareye 1 kişi

Kılavuzda, üniversite yerleşkeleri içerisinde pozitif vaka saptanması durumunda "temaslılar" ve "yakın temaslıların" tespit edilerek ilgili sağlık birimlerinin bilgilendirilmesi, yakın temaslıların hemen izole edilmesi gerektiği belirtilirken, üniversite kampüslerinde Kovid-19 önlemleri kapsamında alınması gereken önlemlere ilişkin şunlar kaydedildi:

Kapalı alanlarda bulunan herkesin sürekli maske kullanımı sağlanmalı. Birlikte yapılan aktivitelerde yakın mesafede olunması gerekli ise maskeye ilaveten ayrıca yüz siperliği de kullanılmalıdır. Ortak kullanılan mekânlarda klima veya vantilatör kullanılmamalı.
Mikroskop, bilgisayar ve T-cetveli gibi ortak kullanılan aletler dezenfektanlar ile temizlenmeli.

Derslik, kütüphane, laboratuvar, yemekhane gibi ortak kullanım alanları, periyodik olarak temizlenmeli. Salgının bölgesel ve yerel seyrine göre mümkün olduğunca toplantı ve sosyal aktiviteler açık havada veya on-line yapılmalıdır. Dersliklerde 4 metrekareye 1 kişi düşecek şekilde kapasite belirlenmeli.Damlacık oluşturması nedeniyle şarkı söyleme, koro çalışması, tiyatro provaları gibi aktiviteler için büyük salonlar tercih edilmelidir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.