Hava Durumu

Üreticiye ikinci şok! Zarar çok büyük...

Bahar aylarındaki don ve dolu nedeniyle büyük ekonomik zarara uğrayan Malatya'daki kayısı üreticileri Bayram'da yaşanan sağanakla ikinci şoku yaşadı. Zarar çok büyük.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2016 19:24
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2016 19:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Üreticiye ikinci şok! Zarar çok büyük...
Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, son  günlerde yaşanan sağanak ve kuvvetli rüzgarın etkisiyle kayısıda kalite kaybının oluştuğunu bildirdi.

Solmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuvvetli rüzgarla gelen  sağanağın sergendeki kayısıyı olumsuz etkilediğini söyledi.

Bazı ilçelerde sağanak nedeniyle üreticilerin ekonomik kayba  uğradığını anlatan Solmaz, "Sağanak Akçadağ, Battalgazi, Kale, Darende ve Pütürge  ilçelerinin düşük rakımlı kesimleri ile Şahnahan Mahallesi civarındaki  sergenlerde, gün kurusu kayısıda yüzde 60, kükürtlü kayısılarda ise yüzde 10  civarında kalitede düşüşe neden oldu." ifadelerini kullandı.
Bazı bölgelerde halen ağaçlardaki kayısının rüzgarla gelen sağanak  sonucu düştüğünü belirten Solmaz, "Yere düşen kayısılarda, ezilme ve yaralanma  dolayısıyla kayısının kalitesi düşmekte. Üreticiler, sağanak nedeniyle kalitesi  düşen kayısıdan dolayı ekonomik kayıp yaşıyor." dedi.

Bahar aylarındaki don ve dolu nedeniyle de üreticinin ekonomik zarara  uğradığına işaret eden Solmaz, "Hükümetimizden, ekonomik zarara uğrayan  çiftçilere destek vermesini bekliyoruz. Üreticilerimiz yapılacak destekle  zararını en aza indirmeye çalışacak.'' diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.