Hava Durumu

Üzmez hakkında yakalama kararı

Bursa'da 4 yıl önce küçük yaştaki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan yazar Hüseyin Üzmez'in cezasına Yargıtay'dan onama geldi.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2012 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2012 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Üzmez hakkında yakalama kararı
Hakkında yakalama kararı çıkartılan 80 yaşındaki Üzmez'in ayrıca, beraat ettiği "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçundan da cezalandırılması istendi.

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "cinsel istismar" suçundan tutuklu olarak yargılanan yazar Hüseyin Üzmez, 9 Mart 2011 tarihindeki duruşmada "cinsel istismar" suçundan 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldıktan sonra kararla birlikte tahliye edildi. Ayrıca “kişiyi hürriyetinden mahrum bırakmak” suçundan da beraatine karar verilen Üzmez, 2.5 yıllık tutukluluk süresinin ardından özgürlüğüne kavuştu. Karar, suç tarihinde 14 yaşında olan B.Ç.’nin avukatları tarafından verilen cezanın az olduğu gerekçesiyle, sanık avukatları tarafından ise fazla olduğu iddiasıyla temyize götürüldü. Yerel mahkemenin kararını değerlendiren Yargıtay 14. Ceza Dairesi, sanık Üzmez hakkında “cinsel istismar” suçundan verilen 13 yıl 1 ay 15 günlük hapis cezasını onarken, beraat ettiği “kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak” suçundan mağdurenin annesi L.Ç. ile birlikte tekrar yargılanarak bir ceza verilmesini istedi. Hakkında yakalama kararı çıkarılan Üzmez’in kaçmaması için de yurt dışına çıkış yasağı kondu.

Şimdi Üzmez görüldüğü yerde tutuklanarak, cezasının geri kalanı olan yaklaşık 6 yıl daha hapis yatacak. Ayrıca Üzmez, önümüzdeki günlerde Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak” suçundan mağdurenin annesi L.Ç. ile birlikte hakim karşısına çıkacak.

2 yıl önce de yine aynı suçtan yine aynı cezaya çarptırılan yazar Hüseyin Üzmez’in cezası, Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından usulden bozulmuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.