Hava Durumu

Vali Karaloğlu hakkında suç duyurusu

Türk Eğitim-Sen, yargı kararını uygulamadığı iddiasıyla Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2015 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2015 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Vali Karaloğlu hakkında suç duyurusu
Türk Eğitim-Sen , yargı kararına rağmen görevden alınan kurum müdürleri ve müdür yardımcılarına hakları iade edilmediği gerekçesiyle, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Bursa Adliyesi önünde açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, idari yargı kararlarının gereği gibi uygulanmamanın ‘görevi kötüye kullanma’ kısmına girdiğini belirterek, “Burada birazdan Bursa Valisi ve İl Milli Eğitim Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunacağız. İdari mahkeme kararlarını kasten yerine getirmeyen kamu görevlileri, bu durumdan kişisel olarak sorumludur. Yargı kararlarını uygulamamak, kişisel kusur sayıldığından tazminat davası adli yargı mercilerinde açılacak ve haksızı fiil kuralları esas alınacaktır” diye konuştu. 

Türkoğlu, bu zamana kadar bin civarında okul müdürünün görevden alındığını, bunlardan yüzünün mahkeme kararına rağmen görevi iade edilmediğini ileri sürdü.

Ardından grup suç duyurusunda bulundu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.