Hava Durumu

VAR'dan en çok Timsah'ın canı yandı!

TFF Süper Lig'de ilkyarı istatistiklerini yayınlarken, Bursaspor'un VAR'dan en çok canı yanan kulüp olduğu tescillendi. 5 golü iptal edilen Yeşil Beyazlılar bu alanda zirvede yer aldı. Timsah kalesinde en az gol gören ve en az gol atan kulüpler arasında kendisine yer buldu.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2018 08:02
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2018 08:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
VAR'dan en çok Timsah'ın canı yandı!

3 GOLÜ İPTAL

Türkiye Futbol Federasyonu Süper Lig'de ilk yarı istatistiklerini yayınlarken, Bursaspor'la ilgili ilginç rakamlar ortaya çıktı. Bu sezon uygulamaya başlanılan VAR sisteminden en çok canı yanan kulüp Bursaspor oldu. Buna göre, hakemler 98 kez VAR nedeniyle karar değiştirdi. Topun ağlara gittiği 24 pozisyonda gol iptali yaşandı. Attığı 5 gol iptal edilen Bursaspor bu alanda zirvede yer aldı. Diafra Sakho'nun attığı üç gol VAR kararıyla geçerli sayılmadı. Sakho bu alanda zirvenin sahibi oldu. Bursaspor'un lehine ve aleyhine 1'er kez VAR uygulamasıyla penaltıya hükmedildi.

48 DEĞİŞİKLİK

Bursaspor 17 maçın tamamını 11 kişi ile tamamladı. Kırmızı kart görmeyen Bursaspor'u Trabzonspor, Kasımpaşa ve Başakşehir takip etti. Yeşil Beyazlılar devreyi 41 sarı kartla bitirdi. Bursaspor ligin son sırasındaki Çaykur Rizespor ile 9 maçını beraberlikle tamamlayarak zirvede kaldı. Bursaspor deplasmanda Akhisar, Alanya ve Fenerbahçe ile birlikte sadece 1 galibiyet elde etti. Samet Aybaba 17 maçta 48 oyuncu değişikliği yaptı. 17 kez rakip fileleri havalandıran Bursaspor bu alanda 13'üncü basamakta kaldı. 17 gol gören Yeşil Beyazlılar en az gol yiyenler arasın- da ilk yarıyı üçüncü sırada bitirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.