Hava Durumu

Vicdansızlığın böylesi pes dedirtti

Polis, 1 yıllık teknik takibin sonucunda sahte ilaç çetesine ‘Derman’ operasyonu yaptı.Çeteden 5 bin kutu sahte kanser ilacı ele geçirildi

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2013 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2013 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Vicdansızlığın böylesi pes dedirtti

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, TheWall Street Journal Gazetesi’nin Türkiye’yi sahte ilaç üretimi yapan ülkeler listesinde göstermesi üzerine harekete geçti. Yaklaşık 1 yıllık bir teknik takibin sonunda da sahte ilaç çetesine “Derman” adı verilen operasyon düzenlendi.

İstanbul’da 25 ayrı ilçe olmak üzere Ankara, Diyarbakır, Batman, Şanlıurfa, Kocaeli, Adana, Ankara, Antalya ve Iğdır’da 136 ayrı noktaya eşzamanlı operasyon yapıldı. Çete üyesi 71 kişiden 9’u Suriyeli, 1’iMısırlı ve 1’i Azeri olmak üzere 60 kişi gözaltına alındı.

Kuryeyle taşıyorlardı

Güvenlik Şubesi ekipleri, çetenin Bağcılar’da bulunan sahte ilaç fabrikası ile ilaçların Türkiye çapında dağıtımının yapıldığı Fatih’teki bir depoya da baskın düzenledi. Buralarda yapılan aramalarda, 5 bin kutunun üzerinde sahte kanser ilacı bulundu. İstanbul’da çetenin dağıtımını yaptığı sahte ilaçların satışını gerçekleştiren 20 eczane ile 6 ecza deposuna da baskın düzenlendi.

Eczaneler ile depoların sahipleri gözaltına alındı. Çete elemanlarının kuryelerle İran, Irak, Libya, Tunus ve Cezayir gibi ülkelerden, 3 TL’lik grip ilaçlarını başka kimyasal maddeler de karıştırarak Türkiye’ye getirdikleri, sahte kutularla 10 bin TL’lik kanser ilacı diye sattıkları öğrenildi.

Çete lideri D.F. ise sahte ilaçları tartışmalara konu olan Zeytinburnu’ndaki 16/9 Kuleleri’ndeki lüks evinin balkonundan atarken yakalandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.