Hava Durumu

"Virüs hayvan pazarından yayılmadı" iddiası!

İlk olarak Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan Covid-19 salgınının kentteki hayvan pazarından yayıldığı belirtilmişti. Dünya Sağlık Örgütü de bu ifadeleri destekler açıklamalar kullanmıştı. Ancak Çinli bilim insanları salgının Wuhan kentindeki hayvan pazarından yayılmadığını iddia etti.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2020 20:00
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2020 20:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Virüs hayvan pazarından yayılmadı" iddiası!

2019'un sonlarına doğru Çin'in Wuhan kentinde görülen koronavirüs salgını kısa sürede tüm dünyaya yayılmıştı.

İlk vaka üzerine yapılan araştırmalar sonucunda salgının Wuhan kentindeki bir vahşi hayvan pazarında ortaya çıktığı belirtilmiş, Dünya Sağlık Örgütü de bu teze ağırlık vermişti.

Ancak Çinli bilim insanlarından çok farklı bir iddia daha ortaya atıldı.

The Sun'ın haberine göre, Çin'de yapılan bir araştırmada moleküler biyolog Alina Chan ile evrimsel biyolog Shing Zhan, "Kamuya açık genetik veriler, önceden iddia edildiği gibi virüsün pazarda 3 -4 türe bulatığına işaret etmiyor. Covid-19'un zoonatik olduğunu biliyoruz. Bu durumda öncelikli olarak yarasalar incelemeliyiz" açıklamasını yaptı.

Araştırmacılar ayrıca, "Genetiği değiştirilmemiş bir öncülün laboratuvarda insanlara adapte olabilme olasılığı göz önünde bulundurulmalı" diyerek pazarından yayılma iddiasına katılmadıklarını ifade etti.

Daha önce de ABD Başkanı Trump, Covid-19'un yarasa kaynaklı hastalıklar üzerinde çalışan Wuhan'daki bir laboratuvarından çıktığını iddia etmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.