Hava Durumu

Virüs sebebiyle Amazon 100 bin çalışan alacak!

İnternet alışverişlerinin devi Amazon, yeni yaptığı bir açıklamayla tekrar gündeme geldi. Artan talebe ilişkin yeni işe alımlar yapacağını açıklayan Amazon 100 bin çalışan alacak. İlerleyen günlerde başlayacak olan işe alımların yine talebe bağlı olarak değişebileceğini söylemek mümkün.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2020 09:06
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2020 09:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Virüs sebebiyle Amazon 100 bin çalışan alacak!

Corona virüsü yeni işe alımlar sağlıyor: Amazon 100 bin çalışan alacak

Haftalardır şirketler Corona virüsü salgını nedeniyle en kötü zamanlarını yaşıyor. Birçok teknoloji şirketi hisse değerini kaybederken, sevkiyatlarını yapamayan şirketler ürünleri kullanıcılara ulaştıramıyor. Durum Amazon'a gelince işler biraz değişmiş gibi duruyor.

Amazon, artan internet üzeri alışveriş talebine ilişkin yeni bir işe alım gerçekleştirmeyi düşünüyor. Toplamda 100 bin yeni çalışanı bünyesine katmaya hazırlanan şirket için durumlar oldukça iyi görünüyor.

Okulların tatil edilmesi ve birçok çalışanın evden çalışmaya başlamasıyla internet kullanımları oldukça artış gösterdi. Stokları tükenen birçok market zinciri tedarik zincirinde sorunlar yaşıyor.

Amazon da ürün çeşitliliği ile küresel pazarda en çok tercih edilen alışveriş siteleri arasında yer alıyor. Bunun hakkını vermeyi isteyen şirket pandemi nedeniyle talep gören sistemine yeni çalışanlar eklemeyi hedefliyor.

100 bine yakın yeni depo ve dağıtım elemanı almayı planlayan Amazon, ABD'deki çalışanların da saatlik ücretini geçici olarak 2 dolar artırmayı hedefliyor.

Nisan ayının sonuna kadar çalışanların ücretini artıracağını duyuran şirket, Avrupa ülkesindeki çalışanları için de 2 euro düzeyinde bir artış belirledi.

Amazon yetkilileri yaptığı açıklamada ABD, Kanada ve Avrupa ülkelerindeki bu yeni politikaları için için 350 milyon dolarlık yatırım yapıldığını kaydediyor. Çalışanları için ek önlemler de aldığını söyleyen şirket hijyen konusunda da oldukça tedbirliği olacağının sözünü veriyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.