Hava Durumu

Yenişehir engelliler projesi için bilgi verdi

Yenişehir Kaymakamlığı, engellilere destek için başlatılan "elimden biraz da sen tut" projesi hakkında gönüllüleri bilgilendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2013 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2013 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yenişehir engelliler projesi için bilgi verdi

Belediye Meclis Salonu'ndaki toplantıda, Yenişehir Devlet Hastanesi'nde görevli Psikolog Dr. Ali Ozan Yurtsever, engelli çocuklar, öğrenme güçlükleri ve engellilerle iletişim konularında bilgi verirken Koç Ortaokulu rehber öğretmenlerinden Kadriye Kuloğlu ise, engelli ailelerinin psikolojik durumları ve yaşadıkları problemler hakkında açıklamalarda bulundu.

Toplantıya Yenişehir Kaymakamı Süleyman Yılmaz, Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, Müftü Mehmet Nedim Bakır ile toplum destekli polisler, müftülük personeli ve gönüllüler katıldı.

Kaymakam Yılmaz, Yenişehir'de yaşayan ve ailesinde engelli olan vatandaşlara sosyal ve psikolojik destek vermek için başlatılan projede gönüllülerin rolünün çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Proje ile gönüllülerin haftada 1-2 saat engelli aileleriyle birlikte vakit geçirmeleri, dertlerini dinlemelerinin sağlanacağını ifade eden Yılmaz, yakında hizmete girecek olan Yenişehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi'nin bu projede önemli bir yer teşkil edeceğini sözlerine ekledi.

Belediye başta olmak üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın, Kent Konseyi Engelli Meclisi'nin, Yenişehir Müftülüğü'nün, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ve Toplum Destekli Polis Merkezi'nin proje ortakları olduğunu söyleyen Yılmaz, "Aramızda bulunan her gönüllü bu projeyi çevresindeki kişilerle paylaşırsa gönüllü sayımız önemli ölçüde artar" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.