Hava Durumu

Yıldırım düştü 47 koyun telef oldu

Antalya'nın Korkuteli ilçesine bağlı Yeşilyayla beldesinin Ürkütlü yaylasına yıldırım düşmesi sonucu 47 koyun telef oldu.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2012 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2012 11:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yıldırım düştü 47 koyun telef oldu

Korkuteli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri, telef olan hayvanlar üzerinde yaptığı incelemede hayvanların yıldırım düşmesi sonucu telef olduğunu belirledi.

Yeşilyayla beldesinden Şükrü Karakaya, Ramazan Belek ve Ahmet Kaçar'a ait 47 koyunun yıldırım çarpması sonucu telef olduğunu bildiren Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özlem Çağırıcı, vatandaşlara uyarılarda bulundu. Çağırıcı, Kurban Bayramı öncesinde bu tür olayın olmasının gerçekten acı olduğunu belirterek "Şu an çobanlar yaylalardan dönmeye yeni başladı. Aşırı yağışlı havalarda hayvan sahiplerinin hayvanlarını dışarıda otlatmamalarını öneriyoruz" dedi.

Çağırıcı, yıldırım düşen hayvanların sahibi vatandaşlara, tarım sigortası olmaması nedeniyle herhangi bir yardımda bulunamadıklarını belirterek şöyle konuştu: "Tarım ve hayvancılıkla uğraşan bütün çiftçilerimizin ürünlerini ve hayvanlarını sigortalatmalarını, gerçekleşecek bu tür bir olaydan sonra mağdur olmamaları konusunda uyarıyoruz."
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.