Hava Durumu

Yine kan gölüne döndü

Suriye'nin ikinci büyük şehri Halep'te, ordu birlikleri ile silahlı muhalifler arasında yaşanan çatışmalar devam ederken, dün ülke genelinde 61'i sivil, 32'si asker, 21'i silahlı muhalif olmak üzere toplam 114 kişi hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2012 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2012 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yine kan gölüne döndü

Rejim yanlısı medya, Halep'teki mücadeleyi, "tüm çatışmaların anası" olarak niteliyor. Güvenlik kaynakları, Şam ve ülkenin diğer bölgelerindeki çatışmalar devam ederken, Suriye ordusunun Halep'te topyekün bir saldırıya hazırlandığını belirtiyor.

Suriye orusundan bir kaynak yaptığı açıklamada, "Çarşamba günü ve dün şehrin çevresine özel birlikler konuşlandırıldı. Bugün veya yarın başlaması muhtemel saldırı için yeni kuvvetler gelmeye devam ediyor" dedi.
Muhaliflerin Halep içinde 2 bin kişilik bir kuvvetinin bulunduğu, buna ilave olarak diğer şehirlerden 1,500 ila 2000 arasında savaşçının da Halep'e geldiği ifade ediliyor. Muhalif birliklerin şehrin güney ve doğusunda, ağırlıklı olarak da Selahaddin ve civar bölgelerde yoğunlaştığı belirtiliyor.

Suriye ordusundan sözkonusu kaynak, şehre giden beş yoldan dördünün muhaliflerin elinde olduğunu, buna havalimanı yolunun da dahil olduğunu söyledi.

Özgür Suriye Ordusu Sözcüsü Albay Abdülkadir el-Ukeydi, Skype aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Ordunun takviye birlikleri Halep'e ulaştı. Her an büyük bir saldırı bekliyoruz. Özellikle kuzey cephe hattı ile doğudan batıya saldırılar olabilir" dedi.

Ukeydi, Suriye ordusunun, ülkenin ticari açıdan merkezi olan Halep'e 100 tank ve çok sayıda askeri araçla takviye yaptığını söyledi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Grubu ise, Suriye birliklerinin güneydeki Selahaddin ile doğudaki Cezamati bölgelerini yoğun bombaladığını bildirdi.
 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.