Hava Durumu

Yörüklere İtalyan gelin

Bursa'nın dağ ilçelerinden Keles'te her yıl düzenlenen Kocayayla Kültür Şöleni'nde yapılan geleneksel Türk düğününde İtalyan gelin ilgi odağı oldu.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2012 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2012 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yörüklere İtalyan gelin

Keles ilçesine bağlı Kocayayla'da 47.'si düzenlenen geleneksel kültür şöleni çeşitli gösteriler ve konserlerle kutlandı. Şarkıcı Ebru Yaşar ve Ankaralı Ayşe şarkılarıyla şenliğe gelen vatandaşları doyasıya eğlendirdi. 700 yıllık geçmişe sahip olan Keles Kocayala 1. Murad-ı Hüdevandigar'ın savaş hazırlığı yaptığı ve Orhan Gazi'nin Nilüfer Hatun ile düğününü yapıldığı yer olarak tarihi bir öneme sahip. Şenlikte yapılan temsili düğünde gelin olarak görev alan İtalyan, kağnı arabasında gezdirildi. Kendi isteği ile gelin kıyafetleri giyen İtalyan genç kız şölene katılanlardan büyük alkış aldı.

Keles Kaymakamı Abdülkadir Duran tarafından geline altın takıldı. Geleneksel yörük düğününe AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, Keles Kaymakamı Abduülkadir Duran, Keles Belediye Başkanı Süleyman Kaynak'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.