Hava Durumu

Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı kirli ABD planı ortaya çıktı!

Fransa'nın ardından ABD ile yarın savunma anlaşması imzalamaya hazırlanan Yunanistan'ın gözü kulağı, Washington'da açıklanacak mektuba çevrildi. Mektupta yer alabilecek 'egemenlik hakları' gibi ifadeler, Türkiye ve ABD'yi karşı karşıya getirebilir.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2021 19:02
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2021 19:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı kirli ABD planı ortaya çıktı!

Türkiye karşısında Doğu Akdeniz'de çaresiz kalan Yunanistan, Paris yönetiminin ardından Washington'ın şemsiyesi altına sığınmayı hedefliyor. 2020 yazında Girit Adası'ndaki Suda Üssü'ne Amerikan uçak gemisinin gelmesiyle başlayan süreçte ABD ve Yunan orduları çok sayıda tatbikata girişti.

Askeri işbirliğini derinleştiren Washington ve Atina'nın arasında aylardır süren görüşmeler, yarın atılacak imzalarla resmiyet kazanacak.

Atina'nın yeni anlaşmanın imzalanmasını takip eden veya eşlik edecek metinde bastırdığı değişiklik, asıl planın ne olduğunu ortaya çıkardı.

Yunan Kathimerini gazetesinin bugün manşetinden verdiği habere göre, geçtiğimiz günlerde ABD'den 15 adet F-15'in indiği Yunanistan'ın anlaşmada egemenlik haklarına atıfta bulunulması için baskı yaptığı anlaşıldı. Kaynaklara göre, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in mektubu olan metin, Yunanistan-ABD işbirliği için her düzeyde daha geniş bir siyasi çerçeve oluşturacak.

Yunanistan'ın egemenlik haklarına yapılan bir atıf, muhtemelen Uluslararası Deniz Hukuku'na ve bundan kaynaklanan yükümlülüklere saygı gösterilmesi çağrısını içeriyor. Atina, ABD'nin Yunanistan'ın güvenliğine bağlılığını gösterecek bir metin istiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.