Hava Durumu

Yüzlerce kilo sebze çöp dağları oluşturdu

Koronavirüs vaka ve vefat sayılarının artmasının ardından alınan 17 günlük tam kapanma kararı sebebiyle sebze halleri mahsul alımını durdurdu. 17 gün boyunca semt pazarlarının kapanması üzerine tarım yapılan yerlerde yetiştirilen ürünler çöp dağları oluştururken, bu görüntüler ise vatandaşı adeta isyan ettirdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2021 10:08
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2021 10:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yüzlerce kilo sebze çöp dağları oluşturdu

Kontrol altına alınmayan korona verileri sonrasında 29 Nisan'da başlayıp 17 Mayıs'ta sona erecek bir tam kapanma sürecine girilmişti. Bu dönem içerisinde de birçok iş yerinin faaliyetine son verilmiş, muaf olanlar dışında vatandaşların evden çıkmalarına kısıtlama getirilmişti.

ÇİFTÇİNİN ELİNDE KALAN MALLAR ÇÖP OLDU

Bu durumun çiftçilerin sebze meyve hasadına başladığı döneme denk gelmesi ise ortaya yürek sızlatan görüntüler çıkardı. Tam kapanma tedbirleri kapsamında yasaklanan semt pazarları nedeniyle sebze halleri, çiftçilerden ürün alımını durdurdu. Böylece geçimini çiftçilikle sağlayan birçok kişi de mağdur oldu. Çifçilerin satamadığı ürünler ise yurdun farklı noktalarında çöp dağları oluşturdu. Ortaya çıkan manzara her göreni isyan ettirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.