Hava Durumu

Zekeriya Öz'e son dakika soruşturması

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Ergenekon'un ünlü savcısı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekariye Öz hakkında basında çıkan haberleri ihbar kabul etti.

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2014 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2014 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Zekeriya Öz'e son dakika soruşturması

HSYK Hakim ve Savcı Şikayet Bürosu, basında çıkan haberlerle ilgili haberleri inceleyerek bir dosya açtı. Haberlerde ileri sürülen iddiaların yer alacağı dosya bu hafta içinde toplanması beklenen HSYK 3. Dairesi'ne sunulacak. Daire, dosyadaki haberlerle ilgili bir inceleme yapılması gerektiğine karar verirse Zekeriya Öz ile ilgili inceleme başlatılacak. İnceleme sonunda Öz hakkında soruşturma açılabilecek.

Ergenekon soruşturmasını yürüterek büyük bir üne kavuşan Başsavcı Vekili Öz, 17 Aralık'ta bazı bakan çocuklarının da aralarında olduğu şüphelilere yönelik yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında da "koordinatör" olarak yer almıştı.

Hükümet çevrelerinin tepkisini çeken Öz, soruşturma sürerken İstanbul Emniyeti'ne gitmişti.

İŞTE O İDDİALAR

Öz hakkında bugünkü Sabah ve Takvim gazetelerinde çarpıcı bir iddia yer aldı. Haberlere göre, Savcı Zekeriya Öz, Kurban Bayramı'nda ikisi çocuk 11 kişiden oluşan bir grupla gittiği Dubai tatilinin 80 bin lira civarında tutan faturasını ünlü bir işaadamı ödedi.

İdidiaya göre, 16 Ekim 2013 Perşembe günü başlayan Dubai seyahatini, Fly Ekspress adlı acente organize etti. Savcı Zekeriya Öz ile yanındaki 10 kişiyi, Dubai Havaalanı'nda, seyahat acentesinin VIP servisine bağlı elemanlar karşıladı. Savcı Zekeriya Öz ve beraberindeki kişiler, buradan lüks bir araçla, deniz kıyısındaki beş yıldızlı Jumeirah Zabeel Saray oteline giderek yerleşti.

Dubai Jumeirah Zabeel Saray Otel'in kayıt defterindeki 'Mr. Zekeriya Oz & Family' (Bay Zekeriya Öz ve ailesi) ibaresi dikkat çekti. Savcı Zekeriya Öz ve misafirleri toplam 5 oda tuttu. Odalardan ikisi çift kişilik yataklı Deluxe oda, ikisi tek kişilik iki yatağı bulunan Grand Deluxe oda ve biri de tek kişilik Deluxe olarak tutuldu. Dubai'nin dünyaca ünlü Palmiye Adası'nda bulunan otelin bahsi geçen odalarının bugünkü fiyatları günlük bin 200 ve bin 500 TL arasında değiştiği öğrenildi. Öz ve beraberindekiler üç akşam, yemeklerini odalarında yediler. Oda servisinin getirdiği yemeklerden her bir öğünü için otele 2 bin 604 dolar ödendi. Bunun dışında oda içindeki minibarlardan da çok sayıda harcama yapıldığı öğrenildi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.