Hava Durumu

Zirveden anlaşma çıktı

Avro Bölgesi'nin 4 büyük ekonomisi Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya'nın liderlerinin bir araya geldiği zirveden ekonomik büyüme için anlaşma çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2012 23:41
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2012 23:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
 Zirveden anlaşma çıktı
Zirveden, piyasaların istikrara kavuşması, avronun vazgeçilemez bir proje olduğu ve Tobin Tax gibi konularda önemli mesajlar geldi.

İtalya, Almanya, Fransa ve İspanya arasındaki zirveye ilk olarak, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy geldi. Rajoy'un ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel ve son olarak da Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, zirvenin yapılacağı Dışişleri Bakanlığı konutu olan Villa Madama'ya geldi. İtalya Başbakanı Mario Monti, konuklarını bahçede karşıladı.

Bir saati aşkın süren zirvenin ardından dört lider kameraların karşısına geçerek, toplantı hakkında kısa açıklamalar yaptı, soruları yanıtladı.

Basın toplantısında evsahibi olarak sözü ilk alan başbakan Mario Monti, bugün Roma'da çok faydalı bir toplantı yaptıklarını belirterek, ''İlk hedef, Avrupa'da, büyümeyi sağlamak, yatırımları teşvik etmek ve daha fazla istihdam yaratmak'' dedi.
Monti, bu konuların bir sonraki AB Konseyi toplantısında (28-29 Haziran) Brüksel'de değerlendirileceğini söyledi.

İtalyan Başbakan, avronun Avrupa için önemini, ''Avro'dan geri dönülemez'' sözleriyle vurguladı.

Mario Monti, büyüme tedbirleri için alınan somut kararın ise Avrupa GSYİH'sının yüzde 1'ine eşdeğer 130 milyar avroluk bir paket olacağını açıkladı. Başbakan Monti, kamu borcunu arttırmadan büyümeyi sağlamak gerekliliğinden söz etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.