Hava Durumu

Chris Rock, 2023 Oscar Ödül Töreni'nde sunuculuk yapacak mı?

Bu yıl 94'üncü kez düzenlenen Oscar Ödül Töreni'ne; Will Smith'in eşi Jada'nın saçlarıyla ilgili espri yapan Chris Rock'a attığı tokat damga vurmuştu. Dünya gündemine oturan skandal sonrası, Rock'ın tekrar Oscar Ödülleri'ni sunabileceğiyle ilgili söylentiler ortaya çıktı. ABC Entertainment'ın yöneticisi Craig Erwich, konuyla ilgili konuşurken; Rock'ın son gösterisinde tokat olayıyla ilgili espri yapması dikkat çekti. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2022 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2022 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Chris Rock, 2023 Oscar Ödül Töreni'nde sunuculuk yapacak mı?

2022 Oscar Ödülleri, 28 Mart gecesi sahiplerini bulmuştu. Los Angeles’taki Dolby Theatre’da düzenlenen geceye ödül alanlardan çok, Will Smith'in sahneye çıkarak komedyen Chris Rock'a tokat atması damga vurmuştu.

"KARIMIN ADINI AĞZINA ALMA!"

Komedyen Chris Rock'a, eşi Jada Pinkett Smith'in 'alopesi' hastalığı nedeniyle kazıttığı saçlarıyla ilgili espriler yapması üzerine sahneye çıkarak tokat atan Will Smith, yerine dönünce de sahneye doğru; "Karımın adını ağzına alma" diye bağırmış ve Rock'un açıklama yapma girişimini engelleyerek aynı ifadeleri daha sert bir şekilde tekrarlamıştı.

53 yaşındaki oyuncu, ödülünü almak için sahneye çıktığında gözyaşlarıyla özür dilemiş ve Akademi'den özür dilemek istiyorum, aday arkadaşlarımdan özür dilemek istiyorum. Bu güzel bir an" demişti. Smith'in tokat attığı Chris Rock'tan özür dilememesi dikkat çekmişti.

"SINIRI AŞTIM VE HATALIYDIM"

Tüm bu yaşananların ardından sessizliğini bozan Smith sosyal medya hesabından özür mesajı paylaşmış ve "Şiddet her türü zehirli ve yıkıcı. Benim dün geceki hareketlerim kabul edilemez ve affedilemez. Espriler işin bir parçası fakat Jada’nın sağlık durumuyla ilgili bir espri bana çok fazla geldi ve duygusal davrandım. Kamuoyunun önünde senden özür dilemek istiyorum Chris. Sınırı aştım ve hatalıydım. Çok utandım ve hareketlerim olmak istediğim adamı göstermiyor. Dünyada şiddete yer olmamalı" ifadelerini kullanmıştı.

ROCK SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Tokat skandalıyla gündeme gelen Chris Rock ise ilk kez konuşmuştu. Ünlü komedyen, olayın ardından Boston’da gösteri yapacağı salona giriş yaparken korumalarıyla objektiflere yansımıştı.

Variety’nin aktardığına göre; 57 yaşındaki Rock, gösteri başında tokat olayı hakkında seyircisine “Hafta sonunuz nasıl geçti? Benim henüz yaşananlarla ilgili söyleyecek bir şeyim yok" ifadelerini kullanmıştı.

Ünlü isim, "Halen bu olayı sindiriyorum. Eğer bunun için geldiyseniz üzgünüm ama halen olayı işliyorum. Bir noktada bu konuda konuşacağım" diye konuşmuştu.

"GELECEK YIL TÖREN DAHA İYİ OLACAK"

Tüm bunların ardından, Chris Rock'ın gelecek yılın Oscar Töreni'ni sunmak için tekrar seçileceğine dair spekülasyonlar ortaya çıktı.

ABC Entertainment'ın yöneticisi Craig Erwich, Salı günü Deadline'a verdiği demeçte, 57 yaşındaki Rock'ın bir sonraki ödül törenini yönetmesine açık olduklarını söyledi. Erwich ayrıca, Mart ayında yapılacak olan gelecek yılki törenin 'daha da iyi' olacağını sözlerine ekledi.

"PROGRAMDAN ÇOK MEMNUN KALDIM"

Yayın yöneticisi, bu yılki reytinglerden memnun olduğunu, ancak bir dahaki sefere Rock'ın tekrar Oscar'ların sunuculuğunu yapma kararının muhtemelen izleyici sayısını daha da artıracağını açıkladı ve şöyle ekledi:

Açıkçası bu yılki yayının çevresinde gösteriyle ilgili olumlu şeyleri gölgede bırakan pek çok tartışma yaşandı, ancak yine de programdan çok memnun kaldım. Bu sezonun Oscar Töreni, herhangi bir ödül töreninin yaptığı en büyük geri dönüştü.

Bu yılki yayının reytingleri, geçen seneye göre %58 arttı ve ortalama 16,6 milyon kişi töreni izledi. Buna karşılık, 2021'de ise bu sayı, 9,8 milyondu.

SÖYLENTİLERE CEVAP VERMEDİ

Birçok kişi, Smith'in sahneye çıkıp Rock'a tokat atmasının ardından töreni izledi. Ancak Erwich, izleyici sayısının talihsiz tokat olayı gerçekleşmeden önce arttığını vurguladı.

Smith'in sahnedeki saldırısının ardından nispeten düşük bir profil sergileyen Chris Rock ise, tekrar ödül törenini sunacağına dair söylentilere henüz bir cevap vermedi.

"MERAK EDEN VARSA, İYİYİM"

Bununla birlikte Rock, geçen Perşembe gecesi Londra'da yer alan Royal Albert Hall'daki gösterisi sırasında bu seneye damga vuran tokattan söz etti ve, "Merak eden varsa, iyiyim. İşitme duyumun çoğunu geri aldım. 'Kelimeler incitir' diyen biri, hiç yüzüne tokat yememiştir" ifadelerini kullanarak şaka yaptı.

Komedyen, dijital bir platformdan yüklü miktarda bir ücret almadıkça konu hakkında daha fazla konuşmayacağıyla ilgili de espri yaptı:

İnsanlar bu olay hakkında konuşmamı bekliyor, ama şu anda bunu yapmayacağım. Tabii eninde sonunda konuşacağım, dijital bir platformda.

10 YIL BOYUNCA MEN EDİLDİ

Öte yandan Oscar Töreni'ne damga vuran olaydan sonra aynı Rock gibi düşük bir profil gösteren Will Smith, 10 yıl boyunca Oscar galalarından ve diğer Akademi etkinliklerinden men edilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.