Hava Durumu

Uğur Arslan izdihamı

Bursa'da Ramazan gecelerinin klasiği haline gelen Temaşa-i Ramazan etkinliklerinde Merinos Parkı'nı dolduran on binlerce vatandaş, Uğur Arslan'ın konserinde unutulmaz bir gece yaşadı.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2012 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2012 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uğur Arslan izdihamı

Ramazan akşamlarının buluşma noktası Merinos Parkı, Ramazan ayının 8. gününde de binlerce Bursalıyı Temaşa-i Ramazan etkinliklerinde bir araya getirdi. Etkinlikler kapsamında sahneye çıkan Veysel Dalsaldı, davudi sesiyle okuduğu ilahilerle parkı dolduran on binlerce vatandaşa Ramazan ayının manevi havasını teneffüs ettirdi. Yazdığı şiirlerle kendi ekolünü başarıyla sürdüren Uğur Aslan, vatandaşlara duygu dolu bir gece yaşadı.

"KARAGÜMRÜK YANIYOR" COŞKUSU
'Ayrılığın ilk günü', 'Kavuşursak biteriz' ve 'Su gibi' şiirini vatandaşlarla birlikte düet yaparak okuyan Arslan, yoğun istek üzerine 'Karagümrük Yanıyor'u iki kez seslendirdi. Konserin finalini Necip Fazıl Kısakürek'in 'Sakarya' türküsü ile yapan Arslan, Bursa'da gördüğü kalabalığa hiçbir şehirde tanık olmadığını söylerken, "3 yıldır Ramazan etkinliklerine katılıyorum. Buradaki kalabalık her yıl artıyor. Böyle bir kalabalığa her yıl Bursa'da artarak şahit oluyorum. Bundan dolayı Bursa'ya her gelişimde heyecanlanıyorum" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi övgü dolu sözlerle sahneye çağıran Arslan, "Merinos Parkı'ndaki kalabalık her gelişimde artarken, Bursa'da da her gelişimde yenilikler, ayrı güzellikler görüyorum. Bunun da mimarı sayın başkanımıza sizin adınıza teşekkür ediyorum" dedi.
Bursa'daki değişimin Bursalılar sayesinde olduğunu belirten Altepe'ye vatandaşlar uzun süre alkışlayarak teşekkür ettiler. Başkan Altepe'nin günün anısına işlemeli tabak hediye ettiği Arslan, konser sonrasında kitabını imzaladı. Yoğun ilgiden dolayı zaman zaman izdiham yaşandı.

Temaşa-i Ramazan etkinliklerinde 30 Temmuz Pazartesi akşamı İpekyolu Dostluk Gezeği 600 yıllık geleneksel kültürün izlerini, Ömer Döngeloğlu da sohbetiyle Ramazan ayının manevi havasını Bursalılarla paylaşacak.

 

 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.