Hava Durumu

Çiğ sütün cilt üzerindeki inanılmaz faydaları!

Süt, besleyici ve nemlendirici özelliklerden oluşur. Cildinizin sağlığının korunmasına yardımcı olur . Ayrıca ciltle ilgili endişelerinizin çoğunu tedavi etmenize yardımcı olur . Bu nedenle çoğu cilt bakım markası, ürünlerinin içeriklerinden biri olarak süt kullanır. İşlenmiş süt, inorganiktir ve yüzünüze çeşitli zararlar verebilir ancak çiğ süt veya organik sütler cilt üzerinde harikalar yaratır. İşte sütün cilt üzerindeki inanılmaz faydaları...

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2022 23:50
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2022 23:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çiğ sütün cilt üzerindeki inanılmaz faydaları!

SÜT DOĞAL BİR TEMİZLEYİCİDİR 

Sütün içindeki laktik asit, tıkanmış gözenekleri derinlemesine temizleyerek ve cilt yüzeyinde bulunan mikrop adı verilen sivilceye neden olan bakterileri yok ederek kiri dışarı atar. Çiğ süt akneden etkilenen bölgeyi yatıştırır ve yatıştırır .

Cilt iltihabını azaltır ve size temiz, pürüzsüz ve yağsız bir cilt verir. Ayrıca akne , iktiyoz vulgaris , egzama vb. iltihaplı durumların tedavisinde de yardımcı olur. 

Çiğ süt, cildinizi hafifçe eksfoliye eden ve ölü deri hücrelerinden , siyah noktalardan ve beyaz noktalardan kurtulmanıza yardımcı olan beta hidroksi asit adı verilen bir peeling maddesi içerir.

Çiğ sütteki protein ayrıca lekeleri azaltır ve size pürüzsüz ve parlak bir cilt verir. Cildinizi ve gözeneklerinizi derinlemesine temizlemek için nazikçe bir uygulama şartıyla toz şekeri sütle karıştırabilirsiniz.

CİLDİN NEM KAPASİTESİNİ YÜKSELTİR 

Kuru , çatlamış, solmuş ve pul pul olan cildinizi beslemeye yardımcı olan biotin ve diğer nemlendirici elementlere sahip olduğu için süt cilde fayda sağlar. 

Cildin daha derin katmanlarına girer ve cildinize içeriden bakım ve nemlendirme sağlar. Ayrıca cildinize nem sağlar ve kaşıntıdan kurtulmanıza yardımcı olur . 

Sütü yüz maskesi veya temizleyici olarak kullanmak, hücre yenilenmesini hızlandırarak size yumuşak ve parlak bir cilt verir. Sütün içindeki vitaminler sağlıklı ve genç bir cildin korunmasına yardımcı olur . Nemi yüzünüze hapsetmek için gram unu ve süt maskeleri yapabilirsiniz.

Çiğ süt akne ve sivilceleri iyileştirir (farkı kontrol edin) ve size parlak ve doğal bir ışıltı verir. Süt, bal ve zerdeçaldan oluşan bir yüz paketi kullanarak parlayan bir cilde kavuşabilirsiniz.

YAŞLILIK ÇİZGİLERİYLE SAVAŞIR 

Çiğ sütteki magnezyum , serbest radikallerle savaşarak kırışıklıkları ve ince çizgileri uzak tutar.

Kolajen üretimini uyararak yaşlanma belirtilerini azaltır. Sütteki protein içeriği doku onarımına ve büyümesine yardımcı olur.

Cildi sıkılaştırır ve sıkılaştırır . Ayrıca D vitamini ve kalsiyum içerdiğinden cilt elastikiyetini de destekler . Daha iyi sonuç almak için bir kaşık balı sütle karıştırıp yüzünüze uygulayabilirsiniz.

Melanin kontrol eden bir hormon olan tirozin, cildin koyulaşmasına neden olur.

Cildinize düzenli olarak çiğ süt uygularsanız, cildinizi aydınlatmak için tirozin salgısını engelleyecek ve melanin üretimini azaltacaktır .

Çiğ süt istenmeyen bronzluğu giderir ve düzensiz cilt tonunu düzeltir. 

Uyarı ve Önlem: Cildiniz üzerinde çiğ süt kullanırken bakterilerden arınmış olması çok önemlidir. Aksi durumda organik pastörize sütler daha güvenli olacaktır. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.