Egzama hastalığıyla birçok insan mücadele ediyor. Bilmeden tüketilen yiyecekler, egzamayı tetikleyebiliyor. Uzmanlar, 9 yiyecekten uzak durulmasını tavsiye etti. İşte egzama hastalarının uzak durması gereken yiyecekler...
Haber Giriş Tarihi: 09.05.2022 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2022 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Egzamayı tetikleyen besinler
İnek sütü
Yumurta
Soya
Gluten
Balık
Turunçgiller
Domates
Konserve gıdalar
Özellikle çocuklarda, inek sütü ve yumurta egzamayı alevlendiriyor. Yer fıstığı ve soya içeren yiyecekler de bu hastalığı tetikliyor. Yine egzamayı etkileyen gluten ve buğdaydan ne kadar uzak durulsa da her ikisi birçok yiyecekte,hatta sakızlı şekerler çorbalar ve soslarda bile bulunuyor.
Ve balık. Somon, sardalya ve ringa balığı dışında diğerleri alerjik reaksiyonlara neden olabiliyor.
C vitamini içeren turunçgiller ve domates de egzama için hiç masum değil. Konserve gıdalar ise ayaklarda ve ellerde görülebilen küçük kabarcıkları artırabilir.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Egzamayı tetikliyor!
Egzama hastalığıyla birçok insan mücadele ediyor. Bilmeden tüketilen yiyecekler, egzamayı tetikleyebiliyor. Uzmanlar, 9 yiyecekten uzak durulmasını tavsiye etti. İşte egzama hastalarının uzak durması gereken yiyecekler...
Egzamayı tetikleyen besinler
İnek sütü
Yumurta
Soya
Gluten
Balık
Turunçgiller
Domates
Konserve gıdalar
Özellikle çocuklarda, inek sütü ve yumurta egzamayı alevlendiriyor. Yer fıstığı ve soya içeren yiyecekler de bu hastalığı tetikliyor. Yine egzamayı etkileyen gluten ve buğdaydan ne kadar uzak durulsa da her ikisi birçok yiyecekte,hatta sakızlı şekerler çorbalar ve soslarda bile bulunuyor.
Ve balık. Somon, sardalya ve ringa balığı dışında diğerleri alerjik reaksiyonlara neden olabiliyor.
C vitamini içeren turunçgiller ve domates de egzama için hiç masum değil. Konserve gıdalar ise ayaklarda ve ellerde görülebilen küçük kabarcıkları artırabilir.
GÜNÜN EN ÇOK OKUNAN HABERLERİ
BAKMADAN GEÇME...
POPÜLER VİDEOLAR