Hava Durumu

Son Dakika

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.

    Egzamayı tetikliyor!

    Egzama hastalığıyla birçok insan mücadele ediyor. Bilmeden tüketilen yiyecekler, egzamayı tetikleyebiliyor. Uzmanlar, 9 yiyecekten uzak durulmasını tavsiye etti. İşte egzama hastalarının uzak durması gereken yiyecekler...
    Haber Giriş Tarihi: 09.05.2022 15:56

    Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2022 15:56

    bursahakimiyet.com.tr

    Egzamayı tetikleyen besinler 

    İnek sütü

    Yumurta 

    Soya

    Gluten

    Balık

    Turunçgiller

    Domates

    Konserve gıdalar 

    Özellikle çocuklarda, inek sütü ve yumurta egzamayı alevlendiriyor. Yer fıstığı ve soya içeren yiyecekler de bu hastalığı tetikliyor. Yine egzamayı etkileyen gluten ve buğdaydan ne kadar uzak durulsa da her ikisi birçok yiyecekte,hatta sakızlı şekerler çorbalar ve soslarda bile bulunuyor.

    Ve balık. Somon, sardalya ve ringa balığı dışında diğerleri alerjik reaksiyonlara neden olabiliyor.

    C vitamini içeren turunçgiller ve domates de egzama için hiç masum değil. Konserve gıdalar ise ayaklarda ve ellerde görülebilen küçük kabarcıkları artırabilir.

    Yorum Ekle
    Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
    Yorumlar