Hava Durumu

Egzamayı tetikliyor!

Egzama hastalığıyla birçok insan mücadele ediyor. Bilmeden tüketilen yiyecekler, egzamayı tetikleyebiliyor. Uzmanlar, 9 yiyecekten uzak durulmasını tavsiye etti. İşte egzama hastalarının uzak durması gereken yiyecekler...

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2022 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2022 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Egzamayı tetikliyor!

Egzamayı tetikleyen besinler 

İnek sütü

Yumurta 

Soya

Gluten

Balık

Turunçgiller

Domates

Konserve gıdalar 

Özellikle çocuklarda, inek sütü ve yumurta egzamayı alevlendiriyor. Yer fıstığı ve soya içeren yiyecekler de bu hastalığı tetikliyor. Yine egzamayı etkileyen gluten ve buğdaydan ne kadar uzak durulsa da her ikisi birçok yiyecekte,hatta sakızlı şekerler çorbalar ve soslarda bile bulunuyor.

Ve balık. Somon, sardalya ve ringa balığı dışında diğerleri alerjik reaksiyonlara neden olabiliyor.

C vitamini içeren turunçgiller ve domates de egzama için hiç masum değil. Konserve gıdalar ise ayaklarda ve ellerde görülebilen küçük kabarcıkları artırabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.