Hava Durumu

Uzmanlardan solunum yolu enfeksiyonu uyarısı!

Kış mevsimi ile birlikte gerek üst solunum yolu gerekse alt solunum yolu enfeksiyonlarının görülme sıklığı önemli oranda arttığını belirten Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op.Dr.Gökhan Aktürk, "Bu oranın artmasında hava sıcaklığının düşmesi, hava kirliliğinin artması, insanların toplu olarak bulundukları kapalı ortamlarda geçirdikleri sürenin artmasını sayabiliriz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2019 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2019 17:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uzmanlardan solunum yolu enfeksiyonu uyarısı!

Kış mevsimi ile birlikte hem soğuk algınlığı, grip, boğaz enfeksiyonları, orta kulak iltahabı gibi üst solunum yolu enfeksiyonları hemde bronşit, bronşiolit ve zatüre gibi alt solunum yolu enfeksiyonlarının görülme sıklığı önemli oranda artıyor. Doruk Sağlık Grubu'ndan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op.Dr.Gökhan Aktürk de bu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Op.Dr.Aktürk, "Bu hastalıklara virüsler ve bazen de bakteriler neden olmaktadır. Hastalıklara yakalanma damlacık enfeksiyonu; (öksürme, hapşırma, öpüşme ve tokalaşma) ile olmaktadır. Bu hastalıklar en çok çocukları, yaşlıları ve kronik hastalığı olan erişkinleri etkilemektedir" dedi.

Op.Dr.Gökhan Aktürk, alerjik bünyeye sahip olma, dengesiz beslenme, sigara dumanına maruz kalma, stres ve burundaki patolojilere bağlı olarak burun yerine ağızdan nefes alma gibi durumların, hastalıklara yakalanma sıklığını artırdığına işaret etti.Op.Dr. Aktürk, "Özellikle sigara dumanına maruz kalma hem hastalığa yakalanma sıklığını hem de hastalığın normalden daha uzun sürmesine sebep olmaktadır. Hastalıklar ise önemli oranda iş ve güç kaybına yol açmaktadır" şeklinde konuştu.

Hastalıklardan korunmada dengeli beslenmenin rolünün önemine vurgu yapan Op.Dr. Aktürk, "Bol sıvı ve meyve tüketimi, kış mevsimine uygun kıyafetler giyinmek, kalabalık alanlardan uzak durmak, yaşamak zorunda olduğumuz kalabalık ortamlar sık sık havalan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.