Hava Durumu

Fenerbahçe Beko, Dörtlü Final peşinde

THY Avrupa Ligi’nde play-off heyecanı başlıyor. Normal sezonu ilk 8 sırada bitiren ekipler, Dörtlü Final bileti için mücadele edecek. Temsilcimiz Fenerbahçe Beko da bu turda Monaco ile karşılaşacak.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2024 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2024 12:01
Kaynak: Haber Merkezi
Fenerbahçe Beko, Dörtlü Final peşinde

THY Avrupa Ligi’nde Dörtlü Final için birbirinden zorlu maçlar oynanacak. Normal sezonun ardından ilk 8 sırada yer alan takımlar play-off yolunda karşı karşıya gelecek. Serisinde 3 galibiyet alan taraf, adını Dörtlü Final’e yazdıracak.

Temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Berlin yolunda Monaco ile kozlarını paylaşacak. Sarı lacivertliler, normal sezonu 20 galibiyet, 14 mağlubiyet ile 6. sırada bitirdi. Monaco ise 23 galibiyet, 11 mağlubiyetle 3. basamakta kendine yer buldu. Seride saha avantajı Fransız ekibinde olacak.

Fenerbahçe Beko en son 2019'da Dörtlü Final'e kalırken, Monaco ise bunu geçen sezon kulüp tarihinde ilk kez başarmıştı.

Normal sezonda Fransız temsilcisini sahasında yenen sarı lacivertliler, deplasmanda rakibine mağlup oldu.

PLAY-OFF'UN AÇILIŞI ATAMAN'LI PANATHİNAİKOS YAPACAK

Play-off turunda açılışı Ergin Atamanlı Panathinaikos yapacak. Yunan ekibi, Maccabi Tel Aviv ile Dörtlü Final mücadelesi verecek. Panathinaikos, normal sezonu 2. sırada tamamlayarak saha avantajını ele geçirdi.

Maccabi ise normal sezon sonrası play-in turunda Baskonia’yı yenerek 7’nci basamakta yer aldı. Panathinaikos en son Zeljko Obradovic döneminde 2012 yılında Dörtlü Final’de yer almıştı. 6 Euroleague şampiyonluğu bulunan Yunan ekibi, Ergin Ataman ile tekrar bu başarıyı yaşamak istiyor.

Maccabi ise son olarak 2014’te Dörtlü Final’de mücadele etmiş ve şampiyon olmuştu.

Normal sezon lideri Real Madrid’in play-off turundaki rakibi ise Baskonia... Başkent temsilcisi üst üste 2. şampiyonluğunu yaşamak istiyor. Baskonia ise play-in turunda Virtus’u yenip 8. sıradan play-off’a girdi. Bask ekibi, en son 2008 yılında Tau Ceramica adıyla Dörtlü Final’de yer almıştı.

Son play-off eşleşmesinde ise Barcelona ile Olympiakos karşılaşacak. Barcelona, bu sezon 2010’dan beri süregelen şampiyonluk hasretine nokta koymak istiyor. 2022’de yarı finalde, 2023’te ise finalde kaybeden Olympiakos ise üst üste 3. kez Dörtlü Final için mücadele edecek.

Play-off turu en geç 8 Mayıs’ta sona erecek. Dörtlü Final heyecanı ise 24-26 Mayıs’ta Berlin’de yaşanacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.