Hava Durumu

Fenerbahçe'de şampiyonluk hesapları karıştı

Süper Lig'de 35. haftanın tamamlanmasının ardından şampiyonluk hesapları yapılmaya başlandı. Sarı-Lacivertliler son haftalarda yaşadığı puan kayıpları sonrası işini zora sokarken, matematiksel olarak ihtimali halen bulunuyor. İşte tüm senaryolar...

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2024 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2024 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
Fenerbahçe'de şampiyonluk hesapları karıştı

Süper Lig'de son haftalara girilirken Fenerbahçe son 3 haftada kaybettiği 4 puanla şampiyonluk yarışında işini hayli zora sokmuş durumda.

Son oynanan Konyaspor maçında alınan 0-0'lık galibiyet Sarı-Lacivertliler'i şampiyonluktan bir adım daha uzaklaştırsa da matematiksel olarak Sarı-Lacivertliler'in şampiyonluk şansı hala var.

Peki Galatasaray ve Fenerbahçe nasıl şampiyon olur? işte tüm senaryolar ve kalan maçlar...

GALATASARAY HAFTAYA ŞAMPİYON OLABİLİR! 

Galatasaray haftaya Olimpiyat Stadı'nda şampiyonluğunu ilan edebilir. Galatasaray, ligde kalan 3 haftada 4 puan alması halinde 24. şampiyonluğunu ilan edecek.

1. ihtimal: Galatasaray Karagümrük'ten 3 puan alıp Fenerbahçe de evinde Kayseri'ye puan kaybederse Galatasaray 24. şampiyonluğunu ilan edecek.

2. ihtimal: Galatasaray Karagümrük ile berabere kalıp Fenerbahçe de sahasında Kayserispor'a yenilirse puan farkı 7'ye çıkacak ve 2 hafta kala Galatasaray şampiyon olacak.

FENRBAHÇE NASIL ŞAMPİYON OLUR? 

Matematiksel olarak şampiyonluk umudu devam eden Fenerbahçe'nin ihtimalleri şöyle...

1. ihtimal: Fenerbahçe'nin 2 galibiyet, 1 mağlubiyet alması ve derbiyi kazanması... Galatasaray'ın ise 2 mağlubiyet alması durumunda...

2. ihtimal: Fenerbahçe'nin 2 galibiyet, 1 beraberlik alması... Galatasaray'ın ise 2 mağlubiyet, 1 beraberlik alması durumunda... (Şampiyonluk genel averajla belirlenir)

3. ihtimal: Fenerbahçe'nin 3 galibiyet alması, Galatasaray'ın ise 1 galibiyet ve 2 mağlubiyet alması durumunda Fenerbahçe şampiyon olur.

GALATASARAY KALAN MAÇLARI 

Karagümrük (d)
Fenerbahçe
Konyaspor (d)

FENERBAHÇE KALAN MAÇLARI

Kayserispor
Galatasaray (d)
İstanbulspor

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.