Hava Durumu

Tümer Metin'den penaltı sözleri ve İsmail Kartal için flaş yorum

Eski futbolcu Tümer Metin, Fenerbahçe'nin Sivasspor ile 2-2 berabere kaldığı maçı değerlendirdi. Tümer Metin; İrfan Can Kahveci değişikliği, penaltı pozisyonu ve şampiyonluk yarışına değindi.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 10:57
Kaynak: NTV Spor
Tümer Metin'den penaltı sözleri ve İsmail Kartal için flaş yorum

Futbol yorumcusu Tümer Metin, Fenerbahçe'nin Sivasspor deplasmanında 2 puan bırakıp şampiyonluk yarışında ağır yara aldığı maçı Tivibu'da yorumladı.

İsmail Kartal'ın İrfan Can Kahveci değişikliğini eleştire Tümer Metin, "Kimse bir şey yapmıyorken tek yapmaya çalışan oyuncuyu yine maçtan çıkardın. İrfan Can dakika 80'de takımını öne geçirmeden hemen önce King oyuna girmek için hazırlanıyordu. Golü atınca King'i oyuna almadı İsmail Hoca. Sonra 101. dakikada yine çkardı İrfan'ı." ifadelerini kullandı.

İsmail Kartal'ın sürekli benzer hamlaler yaptığını kaydeden Tümer Metin, "İsmail Hoca, hep aynı değişiklikleri yaparak maç kazanamazsın. Ya hocam çıkar bir stoperini, lig gidiyor! Bu kadar muhafazakarlıkla işin zor. Doğru risk alınırsa tadından yemezsin. Yolla Becao ve Djiku'yu ileri, beklet İsmail'i tek. Sivasspor gelmiyor zaten. Böyle 3 gün öne kaybettin, 3 gün sonra yine aynı hamlelerle kaybediyorsun." şeklinde konuştu

İrfan Can Kahveci'ye övgüler yağdıran eski futbolcu, "Önümü ilikliyorum İrfan Can Kahveci için. Gidişata isyan etmek çok önemli benim için. Bütün arkadaşlarının yapamadığını Fenerbahçe'nin bir neferi gibi yüreğini ortaya koyarak, isyan ederek, skora dokunarak inanılmaz bir iş çıkardı ama İsmail Hoca yine oyundan çıkardı." dedi.

Maça damga vuran penaltı pozisyonunu yorumlayan Tümer Metin, "Saha içinden gelen kimsenin çok içine sinmez çalınan bu penaltı. Hakemi VAR'a çağırdığın dakika bir fotoğraf karesi gösteriyorsun ilk. Seni bu sebepten çağırdım diyorsun. O fotoğraf karesinde sana göre, bana göre yok. Oyunun akışında başka bir şey oluyor orada. Bana göre penaltı değil ama neden verdiğini anlıyorum. VAR'ın her çağırdığı kanun değil ki. Ben zaten görmüştüm bunu deyip vermeyebilirsin." sözlerini sarf etti.

Son olarak şampiyonluk yarışına değinen Tümer Metin, "Fenerbahçe buradan dönüp bir şampiyonluk hikayesi yazarsa İsmail hocanın heykelini dikin derim. Futbolda işin psikolojik kısmı çok önemlidir. Haftanın başında baktğımızda Fenerbahçe kalan tüm maçlarını kazanırsa şampiyon olacaktı. Şu anda bu avantajı kalmadı. Bu bir takımı psikolojik olarak etkiler." diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: NTV Spor

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.