Hava Durumu

Apple Store'lar açılmaya başlanıyor! İşte ilk mağaza

Corona virüsü ile mücadele devam ederken, vaka sayılarında düşüşgörülen ülkelerde hayatın normale dönmesi için tedbirler gevşetilmeye başlandı. İlk etapta virüsün çıkış kaynağı Çin'deki Apple Store'lar kapatılmış ve Çin'de hayatın normale dönmeye başlaması ile Çin hariç tüm dünyadaki mağazalar kapatılmıştı.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2020 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2020 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Apple Store'lar açılmaya başlanıyor! İşte ilk mağaza

Bu kapsamda Çin haricinde Apple'ın dünya genelindeki mağazaları kapalı. Tim Cook geçen hafta verdiği bir röportajda Avusturya ve Avustralya'daki mağazaların 1-2 hafta içinde yeniden açılacağını dile getirmiş, ancak tarih vermemişti.

Apple Store'lar kapılarını açmaya başlıyor

Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Apple Store, 5 Mayıs günü yani bugün tekrar kapılarını açıyor. Bu kapsamda Güney Kore'de açılan tek mağazayı dikkate aldığımızda Çin dışında açılan ikinci, Avrupa'da açılan ilk mağaza olacak.

Teknoloji devi yeniden açma stratejisini mağaza bazında değerlendiriyor ve karar vermeden önce yerel koşulları dikkate alıyor. Avusturya, Mart ayı boyunca vaka sayılarının düşüş gösterdiği ülkelerden birisi oldu.

Bu tarz mağazalar virüsün oldukça kolay bir şekilde yayılabileceği alanlar. Her gün yüzlerce hatta binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor ve ürünler test ediliyor. Daha önce onlarca kişinin dokunduğu bir iPhone veya Mac'e siz dokunuyorsunuz. Apple başta dezenfekte işlemleri ve içerideki insan sayısını sınırlamak olmak üzere mağazada çeşitli önlemler alacak.

Müşteriler arasında 2 metre mesafe olması, içeri girenlerin vücut sıcaklığının kontrol edilmesi ilk önlemler arasında yer alıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.