Hava Durumu

Evlenmeden önce bilinmesi gerekenler!

İlkbahar, evlenmek için yılın en popüler zamanlarından biridir ve çiftler güzel havanın tadını çıkarmak için bu ayları tercih ediyor. Nişanlıysanız, aşıksanız ve büyük güne hazırlanıyorsanız, evliliğe gerçekten hazır olup olmadığınızı sorguluyor olabilirsiniz ve evlilikten beklentilerinizin sizi hayal kırıklığına uğratmayacağından emin olmak istersiniz. İşte evlenmeden önce çiftlerin bilmesini istediği dokuz şey...

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2022 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2022 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Evlenmeden önce bilinmesi gerekenler!

Sevdiğiniz kişiyle ömür boyu mutlu ve huzurlu bir yuva hayaliyle yola çıkmaya karar vermiş olmak oldukça heyecan verici bir duydu ancak uzmanlar evlilik konusunda beklentilerinizi düzenlemeniz gerektiği konusunda uyarıyor.  

Teksas'ta evlilik öncesi danışmanlık sunan ve bin yıllık çiftler konusunda uzmanlaşmış lisanslı bir evlilik ve aile terapisti olan Liz Higgins , “Sağlıklı çiftlerin güçlü ve sağlam bir temele sahip olmalarını sağlayacak unsurlar kesinlikle var ama her çift - ne kadar sağlıklı, mutlu ve birbirlerine bağlı olurlarsa olsunlar bir noktada çatışma yaşayacaklar." diyor ve evlenmeden önce bilmeniz gereken bazı gerçekleri sıralıyor. 

EŞİNİZ HER DAİM SİZİ TAMAMLAYACAK 

Evlilik Terapisti Higgins, “Bu kulağa oldukça romantik geliyor ama partnerinizin hayatınızı tamamlamasını beklemeyin." diyor

“Kendinize odaklanmanız gerçekten önemli – bencil bir şekilde değil, partnerinizi hiçe sayacak şekilde değil, ama kendinize yönelmek bazen ilişki için en iyi katkıdır. 

Ayrı kaldığınız süreler ve beraber vakit geçirdiğiniz sürelerin bir dengesi olmalı. 

HER ZAMAN AŞIK HİSSETMEYECEKSİNİZ 

Higgins, “Kendiniz için dünyadaki en mükemmel partnerle birlikte olabilirsiniz ve uyumsuz ve aşık olmadığınızı hissettiğiniz mevsimlerden geçeceksiniz” diyor. 

Sahip olmanız gerektiğini düşündüğünüz duyguları takip etmeye çalışmak yerine, bir çift olarak tanımladığınız değerlere dayanmanın gerçekten önemli olduğu yer burasıdır.

BEKLENTİLERİNİZ FARKLILAŞABİLİR 

Muhtemelen sadece bir kişiden çok şey istiyorsunuz : Bir refakatçi, tutkulu bir sevgili, iyi bir ebeveyn ve daha fazlası... İlişkinizdeki beklentilerin ve ilişkiye sunmak istediklerinizin her daim eşinizle aynı olması mümkün değildir.

EŞİNİZİN AİLESİ ANAHTARDIR 

Eşiniz ailesiyle nasıl anlaşıyorsunuz? Yakın mıydılar, yoksa uzak mıydı? Çatışma var mıydı? Higgins, bu bilginin çok önemli olduğunu kaydetti.

“Ailemizdeki birçok tema evlilikte tekrar ediyor veya yeniden ortaya çıkıyor. Çiftler bu şeyler hakkında yargılamadan konuşabildiklerinde, dinleyip eşlerinin deneyimlerine uyum sağlayabildiklerinde, bu çok büyük. Derin bir güven seviyesi yaratır.”

MALİ KONULAR İÇİN ÖNCEDEN ÖNLEM ALIN 

Para o kadar hassas bir konu olabilir ki, bazı çiftler için para hakkında konuşmak, seks hakkında konuşmaktan daha rahatsız edici olabilir.

Aile Terapisti Higgins, iki tarafında mali durumlar konusunda açık olması gerektiğine inanıyor.

“Finans, güvensizliğin ve sorunların ortaya çıkabileceği yerdir. İnsanların boşanmasının en önemli nedenlerinden biri bu.”

Bugün birçok genç çiftin bir ortak hesabı ve ayrıca kendi ayrı hesapları var. İster tamamen ortak, isterseniz ayrı bir bütçe belirleyin ancak açık olmak önemlidir.

Finansal konuların ilişkinize güvensizlik getirmesine izin vermemek için bu konudaki hislerinizi önceden analiz edin ve eşinizle konuşun.

ÇATIŞMA KAÇINILMAZDIR, ONU ÇÖZMEDEKİ ROLÜNÜZÜ KABUL EDİN 

Balayı evresindeyken, tartışmaların olacağını veya eşinizin sinir bozucu özellikleri ve alışkanlıkları olduğunu hayal etmek zor, ancak bunların hepsi sizi bekliyor. Nasıl anlaşacaksınız?

Aile terapisti Higgins, ilişkinizde daha sonradan sevmediğiniz ya da küçümsediğiniz şeylerin aslında partnerinizden çok sizinle ilgili olduğunu bilmeniz gerektiğini belirtiyor.

Her şeyin nedeni, önceden görmezden geldiğiniz güvenlik açıkları, rahatsızlıklar ve güvensizliklerle ilgili...

"Çatışma ve öfkeyle nasıl başa çıkılacağına dair büyük bir parça, bunun kendinizle başladığını bilmektir.

Kendi kaygınızı nasıl yönetebileceğinizi, sizinle ilgilenmenin sağlıklı yollarını nasıl uygulayabileceğinizi ve sadece kendinizin iyi bir yerde olduğundan emin olun..

GÜVEN İHLALİNİNİ NE OLDUĞUNU KONUŞUN 

Tek eşli olup sadece birbirinize mi bağlı olacaksınız, yoksa daha açık bir evliliğe uygun musunuz? Higgins, bunun çifte ve kişisel sınırlarının ve değerlerinin ne olduğuna bağlı olduğunu belirtti.

Bir ihanet sizin için ne anlama gelir? Bazı insanlar için kabul edilemez davranışlar flört etmek, mesaj göndermek veya duygusal bir ilişki yaşamak anlamına gelebilir. Diğerleri için, anlaşmayı bozan tek şey başka biriyle yatmak olabilir. Evlenmeden önce bunu konuşun.

İŞLER ZORLAŞTIĞINDA HEMEN BIRAKMAYIN 

Higgins'in gözlemine göre, birçok genç evli çift çok yakında boşanıyor.

“Bugün dünyamızda bir şey sizin için çalışmıyorsa, ondan kurtulun diye bir zihniyet var fakat evliliklerdeki ve ilişkilerdeki çatışmalar büyümek için fırsatlardır.”

Suistimal veya başka tahammül edilemez davranışlarla karşılaşmadığınız sürece, kendinize bir şeyleri çözmeyi deneme şansı verin, diye tavsiyede bulundu.

POZİTİF ENERJİYİ BESLEYİN 

Pozitiflik çok önemli. İyi bir yerde olduğunuzu hissetmek gerçekten önemlidir ve bu kesinlikle küçük aşk eylemleriyle gösterilir.

Higgins. "Önemli seyahatler planlamak ya da eşinize bir milyon dolar harcamak gibi büyük şeyler değil, sadece sabah uyanıp ona bir öpücük vermek gibi." diyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.