Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Levent İzci, öğrencileriyle yaklaşık 1 yıllık çalışması sonucu gerçek balık ve hamur karışımından kraker üretti.
Haber Giriş Tarihi: 28.04.2019 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2019 15:52
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Prof. Dr. Levent İzci, Türkiye'de balık tüketimini artırmak ve balık ürünlerinde çeşitlilik yaratmak amacıyla çalışmaya başladıklarını anlattı. İzci, " 7'den 70'e herkese hitap edecek ve tüketebileceği bir kraker hazırladık" dedi. Yüzde 50'si balık olan krakerde, alabalık ve ekonomik değeri olmayan çim sazanı kıyması kullanıldı. Tadanların lezzetli bulduğu krakerin piyasaya sürülebilmesi için çalışma başlatıldı.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Balık etinden balık kraker yaptılar
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Levent İzci, öğrencileriyle yaklaşık 1 yıllık çalışması sonucu gerçek balık ve hamur karışımından kraker üretti.
Prof. Dr. Levent İzci, Türkiye'de balık tüketimini artırmak ve balık ürünlerinde çeşitlilik yaratmak amacıyla çalışmaya başladıklarını anlattı. İzci, " 7'den 70'e herkese hitap edecek ve tüketebileceği bir kraker hazırladık" dedi. Yüzde 50'si balık olan krakerde, alabalık ve ekonomik değeri olmayan çim sazanı kıyması kullanıldı. Tadanların lezzetli bulduğu krakerin piyasaya sürülebilmesi için çalışma başlatıldı.
GÜNÜN EN ÇOK OKUNAN HABERLERİ
BAKMADAN GEÇME...
POPÜLER VİDEOLAR