Hava Durumu

Büyükanneler ringde

Diyabet ve hipertansiyon, Güney Afrika boks kulübü "Boxing Gogos"un 60 yaş üzeri üyeleri için engel değil. Zinde kalmak için haftada iki gün ringe çıkıyorlar

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2017 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2017 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Büyükanneler ringde

"Boxing Gogos" Güney Afrika metropolü Johannesburg'un banliyösü Cosmo City'de bir spor kulübü. Burada boksun büyükanneleri buluşuyor. Bu pek uygun görünmüyor mu? Gladys Ngwenya (77) ve Constance Ngubane (79) bunun aksini ispat ederek burada güç egzersizleri yapıyorlar. Hiçbir antrenmanı da kaçırmıyorlar.

Hali hazırda "Boxing Gogos"da 80 kadın antrenman yapıyor ve kulübün ünü giderek yayılıyor. Kulübü dört yıl önce kuran boks eğitmeni Claude Maphos, Cosmo City ve çevresinde yaşlılar için yeni programlar sunmayı planlıyor.

Yaşlılık şikayetleriyle savaşın

Boks, fitness, kasları güçlendirme: Tüm bunlar Cosmo City'deki bir saatlik antrenmanın parçası. Buradaki kadınlar boksa başladığından beri yaşlılık şikayetleri azaldı. İster diyabet, ister hipertansiyon ya da kemik ağrıları olsun, düzenli hareketin zinde kalmalarını sağladığını söylüyorlar.

85 yaşındaki Ntombizodwa Twala boksa başladığından beri kendini taze ve güçlü hissediyor. Arap TV kanalı El Cezire'ye verdiği röportajda bu tutkusundan bahsetti. Twala, sakatlanmasından korkan çocukları ve torunlarına rağmen antrenmanlarını neşe içinde yapıyor.

Eğitmen Maphosa kadınlarla çalışmaktan memnun. "Daha önce hiç bu kadar yaşlılarla çalışmamıştım. Bu yüzden yaşlı kadınların hep daha kırılgan olduğunu düşünürdüm" diyor.

Fakat "Boxing Gogos"un programında sadece fit kalmak değil aynı zamanda kendini savunma da var. Örneğin 67 yaşındaki Mable Makhosi, BBC ile yaptığı röportajda "Bana saldırmaya kalkan kişi karşılığını sert bir şekilde alır" diyor.

Büyükanneler boks eğitimleriyle sadece kaslarını değil özgüvenlerini de güçlendiriyor. Bu yüzden yapabildikleri sürece boksa devam etmek istemelerine şaşmamak lazım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.