Hava Durumu

Cildi anında nemlendiren doğal maskeler

Cildiniz her zaman çok fazla neme ihtiyaç duyar. Nemlenmemiş bir ciltte zamanla kızarıklıklar, tahriş ve pul pul dökülme gibi cilt sorunları ortaya çıkar. Bunlara bağlı olarak da cildiniz erkenden yaşlanır ve kırışır. Cildinizin her zaman aydınlık ve parlak görünmesini sağlamak için cildinizi nemlendirmeniz şart. Cildinizi evde yapacağınız doğal maskelerle kısa sürede nemlendirebilirsiniz. Tamamen doğal ürünlerle hazırlanan bu maskeler cildinizi besleyerek nem ihtiyacınızı anında karşılamanıza yardımcı olur.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2022 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2022 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cildi anında nemlendiren doğal maskeler

Kuru ciltler özellikle çok fazla neme ihtiyaç duyar. Nem ihtiyacı yeteri kadar karşılanmayan ciltlerde birçok sorun meydana gelir.

Gün içerisinde çevresel faktörlerden dolayı cildiniz nemini kaybeder. Cildinizi nemlendirmek için çeşitlik kremlerden faydalansanız da bazen istediğiniz kadar cildinizin nemlenmediğini görürsünüz.

Cildinizi nemlendirmek için evde doğal maskeler yapabilirsiniz. Bu maskeler sayesinde güçlü ve sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz.

1-YULAF-MUZ- BAL MASKESİ

Bal cildi besleyerek hücrelerin yenilenmesine akne ve sivilce gibi problemlerin ortadan kalkmasını sağlar. Bal, yulaf ve muzla bir araya geldiğinde cilt için harika bir doğal nemlendirici olur.

Yarım muz.1 yemek kaşığı yulaf.1 yemek kaşığı bal.Tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın.Temiz cildinize ince tabaka halinde sürün.10-15 dakika maskeyi yüzünüzde bekletin.Haftada 1-2 kez cildinize uygulayın.

2-ZEYTİNYAĞI- YUMURTA VE BAL MASKESİ 

Zeytinyağı cilt bakımında en çok kullanılan yağlardan biri. Cildi onaran ve yaşlanma belirtilerini ortadan kaldıran zeytinyağı cilt için nemlendirici görevi de görüyor.

Cildi besleme özelliği olan yumurta ve balla karıştırılan zeytinyağı ile yaptığınız maske kuru cildinizi neme doyuruyor.

1 tatlı kaşığı bal.1 tatlı kaşığı zeytinyağı.1 yumurta beyazı.Tüm malzemeleri koyu bir kıvam alarak karıştırın.Temiz cildinize karışımı sürün.10-15 dakika kadar maskeyi cildinizde bekletin.Haftada 1-2 kez cildinize uygulayın.

3-ALOE VERA JELİ VE SALATALIK 

Aloe vera jeli, cildi nemlendirerek pürüzsüz bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Salatalık cilt hücrelerini yenileyerek cildin beslenmesini ve kusursuz hale gelmesini sağlar.

1 adet salatalık.2 yemek kaşığı aloe vera jeli.Salatalığı soyun, blendera alın.İçine aleo vera jelini ekleyip koyu bir kıvam alana kadar karıştırın.Temiz cildinize karışımı sürün.25-30 dakika kadar cildinizde bekletin.Ardından su ile maskeyi cildinizden arındırın.Haftada 1-2 kez tekrar edin.

4-SÜT VE BADEM MASKESİ 

Badem hem tüketildiğinde hem de cilt için maske olarak uygulandığında cilt sağlığını korur.

Süt ise cildi temizleyerek gözeneklerin kirlerden arınmasını sağlar. Süt ve badem kullanarak hazırlayacağınız karşım ile hem cildinizi nemlendirir hem de beslersiniz.

3-4 adet badem.1/2 su bardağı süt.Bademleri sütün içine bekletin.Yumuşayan bademlerin kabuklarını soyun ve ezin.Sütü bademlerin içerisine karıştırın.Maskeyi 10 dakika yüzünüzde bekletin.Haftada 1-2 kez tekrar edin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.