İftar sofralarının en çok aranan lezzeti olan ramazan pidesi, evde basit ramazan pidesi tarifi ile çok daha lezzetli hale geliyor. İster yumurtalı isterseniz de yumurtasız yapabileceğiniz ramazan pidesi birkaç temel malzemelerden yapılıyor. Peki, evde ramazan pidesi nasıl yapılır?
Haber Giriş Tarihi: 11.04.2022 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2022 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ramazan ayı gelince birçok kişi sofralarını ramazan pidesiyle taçlandırıyor ve yemeklerine lezzet katıyor. Bu şahane lezzeti evde yapmak ise tahmin edildiğinden çok daha kolay. Peki, evde kolay ramazan pidesi nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız ev yapımı ramazan pidesi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
EVDE RAMAZAN PİDESİ TARİFİ
Ramazan pidesi malzemeler
1 su bardağı ılık süt1 çay bardağı ılık suYarım paket yaş maya1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şeker2 yemek kaşığı zeytinyağı3-4 su bardağı un
Hamurun üzeri için:
1 yemek kaşığı un2-3 yemek kaşığı su
Üzeri için:
1 yumurta sarısı1 yemek kaşığı yoğurt1 yemek kaşığı zeytinyağıSusam ve çörek otu
RAMAZAN PİDESİ YAPILIŞI
Derin bir karıştırma kabına ılık süt ve suyu alın.Yaş mayayı ufalayarak ilave edin.Tuz, toz şeker ve zeytinyağını ekleyip maya ve toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.Elenmiş unu yavaş yavaş ekleyerek, ele çok yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.Üzerini örtüp ılık ortamda 30 dakika mayalanması için bekletin.Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine un serpiştirip hazırlayın.Kabaran pide hamurunu alıp tepsinin tam ortasına yerleştirin.Elinizle bastırarak yuvarlak olacak şekilde açarak büyütün.Bir kasede un ve suyu çırpın.Parmak uçlarınızı bu suya batırın ve sonra hamura bastırarak kenar ve üst çizgilerini oluşturun.Üzerini temiz bir mutfak havlusuyla örtün ve tekrar mayalanması için 30 dakika bekletin.Hamur kabarıp şeklini kaybedebileceği için çizgilerin üzerinden tekrar bir çatal yardımıyla geçerek sabitleyin.Üzeri için yumurta sarısı, yoğurt ve zeytinyağını bir kasede çırpın.Fırça yardımıyla hamurun tamamına sürün ve susam ile çörek otu serpin.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika kızarıncaya kadar pişirin.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Evde basit ramazan pidesi tarifi...
İftar sofralarının en çok aranan lezzeti olan ramazan pidesi, evde basit ramazan pidesi tarifi ile çok daha lezzetli hale geliyor. İster yumurtalı isterseniz de yumurtasız yapabileceğiniz ramazan pidesi birkaç temel malzemelerden yapılıyor. Peki, evde ramazan pidesi nasıl yapılır?
Ramazan ayı gelince birçok kişi sofralarını ramazan pidesiyle taçlandırıyor ve yemeklerine lezzet katıyor. Bu şahane lezzeti evde yapmak ise tahmin edildiğinden çok daha kolay. Peki, evde kolay ramazan pidesi nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız ev yapımı ramazan pidesi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
EVDE RAMAZAN PİDESİ TARİFİ
Ramazan pidesi malzemeler
1 su bardağı ılık süt1 çay bardağı ılık suYarım paket yaş maya1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şeker2 yemek kaşığı zeytinyağı3-4 su bardağı un
Hamurun üzeri için:
1 yemek kaşığı un2-3 yemek kaşığı su
Üzeri için:
1 yumurta sarısı1 yemek kaşığı yoğurt1 yemek kaşığı zeytinyağıSusam ve çörek otu
RAMAZAN PİDESİ YAPILIŞI
Derin bir karıştırma kabına ılık süt ve suyu alın.Yaş mayayı ufalayarak ilave edin.Tuz, toz şeker ve zeytinyağını ekleyip maya ve toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.Elenmiş unu yavaş yavaş ekleyerek, ele çok yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.Üzerini örtüp ılık ortamda 30 dakika mayalanması için bekletin.Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine un serpiştirip hazırlayın.Kabaran pide hamurunu alıp tepsinin tam ortasına yerleştirin.Elinizle bastırarak yuvarlak olacak şekilde açarak büyütün.Bir kasede un ve suyu çırpın.Parmak uçlarınızı bu suya batırın ve sonra hamura bastırarak kenar ve üst çizgilerini oluşturun.Üzerini temiz bir mutfak havlusuyla örtün ve tekrar mayalanması için 30 dakika bekletin.Hamur kabarıp şeklini kaybedebileceği için çizgilerin üzerinden tekrar bir çatal yardımıyla geçerek sabitleyin.Üzeri için yumurta sarısı, yoğurt ve zeytinyağını bir kasede çırpın.Fırça yardımıyla hamurun tamamına sürün ve susam ile çörek otu serpin.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika kızarıncaya kadar pişirin.
GÜNÜN EN ÇOK OKUNAN HABERLERİ
BAKMADAN GEÇME...
POPÜLER VİDEOLAR